Julekonfekt – Opskrift på hvordan jeg plejer at lave marcipan roulade, overtrukket med smeltet chokolade og drysset med hakkede mandler / krymmel.
INGREDIENSER
200g ren rå marcipan
200g rå marcipan med kakao og mandler
1 ps chokolade knapper (beregnet til smeltning)
10 mandler, smuttede, kolde
krymmel
FREMGANGSMÅDE
- Rul marcipanen ud hver for sig på et bord ca. 20×20 cm. (jeg plejer at si flormelis på bordet så marcipanen ikke hænger fast).
- Kom den udrullede marcipan masse med kakao ovenpå den udrullede ren rå marcipan.
- Rul forsigtigt stykkerne sammen.
- Lav et vandbad og smelt chokolade heri.
- Når chokoladen næsten er smeltet, tages skålen op af vandet og der røres indtil alt er smeltet.
- Del rullen i to lige store dele og pensl dem begge med chokolade.
- Drys den ene med hakkede mandler. Den anden med krymmel.
- Når chokoladen er tør, pakkes de ind i bagepapir og opbevares koldt (ikke i køleskabet, så flækker chokoladen) inden servering, hvor hver rulle skæres i ca. 1 cm. tykke skiver.
Leave a Reply