Marcipan roulade

Julekonfekt – Opskrift på hvordan jeg plejer at lave marcipan roulade, overtrukket med smeltet chokolade og drysset med hakkede mandler / krymmel.

INGREDIENSER
200g ren rå marcipan
200g rå marcipan med kakao og mandler
1 ps chokolade knapper (beregnet til smeltning)
10 mandler, smuttede, kolde
krymmel

FREMGANGSMÅDE

  1. Rul marcipanen ud hver for sig på et bord ca. 20×20 cm. (jeg plejer at si flormelis på bordet så marcipanen ikke hænger fast).
  2. Kom den udrullede marcipan masse med kakao ovenpå den udrullede ren rå marcipan.
  3. Rul forsigtigt stykkerne sammen.
  4. Lav et vandbad og smelt chokolade heri.
  5. Når chokoladen næsten er smeltet, tages skålen op af vandet og der røres indtil alt er smeltet.
  6. Del rullen i to lige store dele og pensl dem begge med chokolade.
  7. Drys den ene med hakkede mandler. Den anden med krymmel.
  8. Når chokoladen er tør, pakkes de ind i bagepapir og opbevares koldt (ikke i køleskabet, så flækker chokoladen) inden servering, hvor hver rulle skæres i ca. 1 cm. tykke skiver.
Stem på post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.