Opskrift på en virkelig lækker ret; marineret nakkefilet med honningristede kartofler og frisk sprød salat.
Personer: 4
INGREDIENSER
1000g nakkefilet
Marinade:
½ dl appelsinsaft
3/4 dl olivenolie (75 ml)
1 tsk paprika
½ tsk hvidløg og peber krydderi
1 tsk salt, groft
½ tsk peber, sort, kværnet
Honningristede kartofler:
små babykartofler
½ dl flydende honning
salt, groft
Sauce:
smør
marinade
hvedemel
mælk
evt. svinekødsbouillon
salt & peber
Salat:
½ hvidkålshoved
1 honningmelon
4½ appelsiner
FREMGANGSMÅDE
Marinade
Bland alle ingredienserne godt sammen.
Nakkefilet
- Læg kødet i en pose eller et fad og bland godt med marinaden. Kødet skal ligge i marinaden ca. 2-3 timer. Vend kødet i marinaden nogle gange i løbet af trække tiden.
- Når kødet har trukket i marinaden, brunes kødet på en pande eller en gryde med den marinering der hænger ved. Gem resten af marinaden til senere.
- Læg derefter kødet i et fad og sæt det i en kold ovn. Hæld vand ved så det når ca. 2 cm op i fadet.
- Tænd ovnen på 180 grader, alm. ovn og lad kødet stege færdigt i ca. 5 kvarter til det er gennemstegt.
Honningristede kartofler
- Skrub kartoflerne, lad skralden sidde på og kog den i vand i ca. 10 min. Hæld vandet fra og lad dem dampe tørre.
- Læg kartoflerne i en bradepande og vend dem i honning.
- Sæt fadet i ovnen ved 200 grader ca. 25-30 min til at kartoflerne er gyldne.
- Vend dem under vejs og krydder med salt.
Sauce
- Si den resterende marinade ned i en gryde og tilsæt en god klat smør.
- Når smørret er smeltet tilsættes lidt mel af gangen mens der piskes, til det bliver til en cremet mase og lige nøjagtig slipper gryden.
- Si væden fra kødet ned i saucen. Tilsæt evt. mælk til du opnår den tykkelse du ønsker.
- Smag til med salt, peber og evt. svinekødbouillon.
Salat
- Snit hvidkålen i fine tynde strimler.
- Skral de fire appelsiner og skær dem i tern.
- Fjern skræl og kernerne fra honningmelon og skær den i tern.
- Bland det hele sammen i en skål og pres saften fra en halv appelsin hen over.
Leave a Reply