Her får du min opskrift på mashed potatoes (knuste kartofler) med ramsløgssmør og parmesan ost samt laks med ramsløgspesto crunch i ovnen.
Personer: 4-5
INGREDIENSER
Mashed potatoes:
1,5 kg bagekartofler
skriver af ramsløgssmør
Himalaya salt
Parmesan ost, revet
Forårsløg, den grønne del
Creme fraiche
Laks med crunch:
1,5 spsk oliven olie
675g laksefileter
2 dl ramsløgspesto
100g pinjekerner
Salt & peber
FREMGANGSMÅDE
- Tænd ovnen på 225 grader, alm. ovn.
- Kom bagekartoflerne i en stor gryde med usaltet vand og kog dem, til de er al dente. Ca. 25 min.
- Imens kartoflerne koger, kommes ramsløgsspesto i en skål sammen med pinjekernerne, som først hakkes en ganske lidt.
- Kom herefter de let hakkede pinjekerner i skålen med pesto og bland det godt.
- Kom olie på en varm pande, som kan tåle at komme i ovnen og steg laksen i et par min. med skindsiden nedad. Krydr med salt og peber. Mens laksen steger, fordeles pesto crunchen på laksefileterne med en ske.
- Tag panden fra varmen.
- Når kartoflerne er færdige, hældes vandet fra og de halvmøre kartofler kommes i et ildfast fad.
- Mas forsigtigt kartoflerne med et krus og læg en god klat ramsløgssmør ovenpå. Drys med Himalaya salt.
- Stil fadet midt i ovnen og bag kartoflerne i ca. 25-30 min. (kommer an på størrelsen). Når der er 10 min. tilbage drysses kartoflerne med parmesan ost og stilles tilbage i ovnen på grill. Samtidig kommes laksen i ovnen på nederste rille og steges med i 10 min.
- Når kartoflerne er færdige drysses de med hakket frisk forårsløg og serveres med en klat creme fraiche ovenpå, ellers i en skål på bordet, sammen med laksen og en god salat.
Leave a Reply