Mashed potatoes og laks med pesto crunch

Her får du min opskrift på mashed potatoes (knuste kartofler) med ramsløgssmør og parmesan ost samt laks med ramsløgspesto crunch i ovnen.

Personer: 4-5

INGREDIENSER

Mashed potatoes:
1,5 kg bagekartofler
skriver af ramsløgssmør
Himalaya salt
Parmesan ost, revet
Forårsløg, den grønne del
Creme fraiche 

Laks med crunch:
1,5 spsk oliven olie
675g laksefileter
2 dl ramsløgspesto
100g pinjekerner
Salt & peber

 

FREMGANGSMÅDE

  1. Tænd ovnen på 225 grader, alm. ovn.
  2. Kom bagekartoflerne i en stor gryde med usaltet vand og kog dem, til de er al dente. Ca. 25 min.
  3. Imens kartoflerne koger, kommes ramsløgsspesto i en skål sammen med pinjekernerne, som først hakkes en ganske lidt.
    Pinjekerner, let hakket
  4. Kom herefter de let hakkede pinjekerner i skålen med pesto og bland det godt.
    Pesto crunch
  5. Kom olie på en varm pande, som kan tåle at komme i ovnen og steg laksen i et par min. med skindsiden nedad. Krydr med salt og peber. Mens laksen steger, fordeles pesto crunchen på laksefileterne med en ske.
    Laks med pesto crunch
  6. Tag panden fra varmen.
  7. Når kartoflerne er færdige, hældes vandet fra og de halvmøre kartofler kommes i et ildfast fad.
  8. Mas forsigtigt kartoflerne med et krus og læg en god klat ramsløgssmør ovenpå. Drys med Himalaya salt.
    Mashed potatoes før ovn
  9. Stil fadet midt i ovnen og bag kartoflerne i ca. 25-30 min. (kommer an på størrelsen). Når der er 10 min. tilbage drysses kartoflerne med parmesan ost og stilles tilbage i ovnen på grill. Samtidig kommes laksen i ovnen på nederste rille og steges med i 10 min.
  10. Når kartoflerne er færdige drysses de med hakket frisk forårsløg og serveres med en klat creme fraiche ovenpå, ellers i en skål på bordet, sammen med laksen og en god salat.
    Mashed potatoes efter ovn

4.7/5 - (3 votes)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.