Mini pandekager med vaniljeflødeskum og friske bær (FODMAP-venlig)

Opskrift på minipandekager med vaniljeflødeskum og friske bær – En lille lækker dessert, eller når du er lækkersulten. Personer: 4-5

INGREDIENSER
135g majsmel
1 tsk bagepulver
½ tsk salt, groft
3 spsk rørsukker, lys
3 dl mælk, laktosefri
1 æg, str. L
25g smør, smeltet
1 tsk vaniljesukker
 
Vaniljeflødeskum
3 dl piskefløde, laktosefri
2 tsk vaniljepulver eller kornene fra en vaniljestang, efter smag
 
Fyld
jordbær, friske i små skiver
hindbær, friske
flormelis
evt. sirup
 
Stegning
smør

FREMGANGSMÅDE

  1. Smelt smørret i en lille gryde. Lad smørret køle af, til den er lillefingervarm.
  2. Bland mel, bagepulver, salt og sukker sammen i en stor skål.
  3. Pisk mælk og æg sammen i en lille skål. Tilsæt det smeltede smør og pisk sammen.
  4. Kom det hele i den store skål med de tørre ingredienser og rør det hele sammen.
    Lad dejen hvilke i 5 minutter.
  5. Varm et pandejern op og kom godt med smør på panden. Kom ½ dl pandekagedej på panden og bag den gylden på begge sider. Gentag processen, indtil alt dejen er brugt.

Vaniljeflødeskum

  1. Pisk fløden til flødeskum og smag til med vaniljesukker.

Samling af kagen

  1. Læg en pandekage på en tallerken og kom et lag vaniljeflødeskum på.
  2. Læg friske jordbær og hindbær på cremen og luk af med en pandekage. Drys med flormelis og top med bær.

 

TIP!
Ønsker du kagen lidt mere sød, kan der serveres en smule sirup til.

Stem på post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.