Opskrift på minirugbrød som er alletiders som en lille sund snack, eller i børnenes madpakke.
Antal: 12 stk.
INGREDIENSER
25g gær
2½ dl vand, koldt
1 dl yoghurt naturel
2 spsk honning
300g rugmel
100g grahamsmel
100g hørfrø
100g sesamfrø
1 tsk salt, groft
1 sammenpisket æg til pensling
FREMGANGSMÅDE
- Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt de øvrige ingredienser.
- Rør dejen igennem på en køkkenmaskine og stil herefter dejen til hævning et lunt sted i 1 time.
- Form 12 små rugbrød, eller kom dejen i små rugbrødsforme. Lad dejen efterhæve i 20 minutter.
- Tænd ovnen på 225 grader, alm. ovn.
- Pisk ægget og pensl minirugbrødene med det. Drys med sesamfrø, birkes, græskarkerner eller solsikkekerner.
- Sæt brødene midt i ovnen i cirka 25 minutter.
Leave a Reply