Miso ramen a’ la Cori

Miso ramen

Opskrift på hjemmelavet miso ramen a’ la Cori med hakket svinekød, grønt og æg.

Antal: 4


INGREDIENSER

4 æg, hårdkogte
2 fed hvidløg, finthakket
1 spsk oliven olie
1 spsk ingefær, frisk revet
4 gulerødder, i tynde stave 
0,5 spidskålshoved, fint snittet
400g svinekød, hakket
1 liter kogende vand
2 kyllingefond, koncentreret
1 tsk sukker
3 spsk soya sauce
1 spsk sesamolie
4 tsk sambas oelek
1 spsk hosin sauce 
200g ramen nudler, friske, fra  Sautao

Topping: 
evt. forårsløg, hakket

Sådan gør du

  1. Kog æggene i 10 min. Hæld vandet fra gryden og fyld den med koldt vand.
  2. Pil hvidløgene og hak dem fint. Skræl ingefær og riv fint.
  3. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde strimler. Snit kålen fint.
  4. Opvarm olien i en stor gryde og svits hvidløg og ingefær.
  5. Tilsæt det hakkede svinekød og steg det til det får stegeskorpe. 
  6. Kom gulerødder og kål i gryden og lad det stege med, til det falder sammen.
  7. Kog 1 liter vand og kom kyllinge fond i vandet, rør rundt til det er opløst. Kom kylling fonden i gryden.
  8. Tilsæt sukker, soya sauce, hosin sauce og sambas oelek. Rør rundt.
  9. Kom nudlerne i en stor skål og dæk dem med kogene vand. Kom en stor tallerken over skålen og lad dem stå i ca. 10 min.
  10. Pil æggene og skær dem i halve.
  11. Dræn nudlerne og fordel dem i 4 dybe tallerkner. Kom suppen henover.
  12. Pynt med hårdkogt æg og top evt med finthakket forårsløg.

Se også min opskrift på: Ramen suppe med kylling og æg

5/5 - (1 vote)

2 Comments

  1. Hvilken fond bruger du? Synes det er svært at finde noget i okay kvalitet,..

    1. Hej Louise,
      Jeg bruger coops kyllinge fond, som er en orange pakke med 4×24 g

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.