Opskrift på de bedste pandekager, som min mormor lavede dem.
INGREDIENSER
6 æg
4 spsk sukker
1 tsk vaniljesukker
6-7 spsk hvedemel
ca. 7-8 dl sødmælk
margarine til stegning
FREMGANGSMÅDE
- Æg, sukker og vaniljesukker piskes sammen med en håndmikser.
- Herefter kommes mel og mælk i. Sørg for kun at tage lidt mælk af gangen, så den rigtige konsistens opnås.
- Dejen skal være tynd, men ikke som vand.
- Stil dejen i køleskabet i 30 min.
- Er dejen bliver tyk, tilføjes lidt mere mælk, inden du påbegynder dine pandekager. Er dejen for tynd, tilsættes mere mel.
- Tænd komfuret ved høj varme og sæt en stegepande herpå.
- Når panden er godt varm, smelter du en god klat margarine på panden.
- Hæld nu pandekagedej på hele panden. Sørg for at du ikke hælder for meget på og at der ikke er huller.
- Når pandekagen er gyldenbrun, vendes den med en paletkniv og steges færdig.
- Lig pandekagen på en stor tallerken og forsæt som i trin 6, indtil du har brugt alt dejen.
- Server med f.eks. is og frugter, marmelade og sukker eller sirup.
TIP!
Bager du mange pandekager kan du sætte de færdige pandekager i ovnen ved 50 grader, for at holde dem lune til servering.
Leave a Reply