Mormors pandekager

Opskrift på de bedste pandekager, som min mormor lavede dem.

INGREDIENSER
6 æg
4 spsk sukker
1 tsk vaniljesukker
6-7 spsk hvedemel
ca. 7-8 dl sødmælk
margarine til stegning

 

FREMGANGSMÅDE

  1. Æg, sukker og vaniljesukker piskes sammen med en håndmikser.
  2. Herefter kommes mel og mælk i. Sørg for kun at tage lidt mælk af gangen, så den rigtige konsistens opnås.
  3. Dejen skal være tynd, men ikke som vand.
  4. Stil dejen i køleskabet i 30 min.
  5. Er dejen bliver tyk, tilføjes lidt mere mælk, inden du påbegynder dine pandekager. Er dejen for tynd, tilsættes mere mel.
  6. Tænd komfuret ved høj varme og sæt en stegepande herpå.
  7. Når panden er godt varm, smelter du en god klat margarine på panden.
  8. Hæld nu pandekagedej på hele panden. Sørg for at du ikke hælder for meget på og at der ikke er huller.
  9. Når pandekagen er gyldenbrun, vendes den med en paletkniv og steges færdig.
  10. Lig pandekagen på en stor tallerken og forsæt som i trin 6, indtil du har brugt alt dejen.
  11. Server med f.eks. is og frugter, marmelade og sukker eller sirup.

TIP!
Bager du mange pandekager kan du sætte de færdige pandekager i ovnen ved 50 grader, for at holde dem lune til servering.

Stem på post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.