Af det resterende hakkede oksekød fra dagen før, lavede jeg denne lækre moussaka, lavet med auberginer. Den består af ganske lidt oksekød da det er her samt i osten kalorierne ligger.
Personer: 4
INGREDIENSER
2-3 auberginer
1 st røde løg
3 fed hvidløg
½ tsk cayennepeber
1 kg tomater, friske
250g hakket oksekød 4-8%
1 rød chili
olivenolie
1 tsk kanel, stødt
salt & peber
Låg:
2½ dl skyer 0,2 %
3 æg
1 dl parmesanost, revet
FREMGANGSMÅDE
- Løg og hvidløg pilles og hakkes.
- Tomaterne skylles, skæres igennem på tværs og klemmes fri for alt frugtkød og kerner. Skæres herefter i små stykker.
- Frugtkødet skæres fra chilien, og den hakkes fint.
- Løg, hvidløg og chili svitses let. Halvdelen tages fra, og de hakkede tomater tilsættes. Lad tomatsaucen småkoge i 20 minutter.
- Kødet svitses i lidt olie eller i sit eget fedt. Resten af løgblandingen tilsættes sammen med salt, peber, cayennepeber, kanel og lidt saft uden kerner fra tomaterne og koger cirka 15 minutter.
- Auberginerne vaskes og skæres i 1 cm tykke skiver og drysses med lidt salt.
- Smør et ovnfastfad med lidt olie og kom aubergineskiver i bunden, som går helt op til fadets kant. Læg skiftevis aubergineskiver, kødsauce og tomatsauce.
- Bag moussakaen ved 175 grader, alm. ovn i 30 minutter.
Låg
- Pisk skyer sammen med æg og ost og hæld massen over moussakaen og bag den yderligere i cirka 30 minutter, eller til låget er stivnet.
TIP!
Moussakaen kan holde sig i køleskabet i et til halvandet døgn og varmes op igen.
Leave a Reply