Opskrift på en dejlig og velsmagende nudelsuppe med kylling og grønt til 4 personer.
INGREDIENSER
ca. 700g kyllingelår
2 l vand
1 løg
1-2 chili, små
1 spsk salt, groft
Suppefyld:
1 st gulerod
3 hele forårsløg
100g grønne bønner (haricots berts)
½ peberfrugt, rød
100g svampe. f.eks. shiitake eller mørke markchampignon
125g ægnudler
Ydermere:
1-2 stilke dild
FREMGANGSMÅDE
- Kom kyllingelår i en gryde med koldt vand og kog op. Skum grums på overfladen væk med en øse/ske. Pil skrællen af løget og del det i to. Kom det i vandet.
- Flæk chili og kom det ligeledes op i vandet sammen med salt. Lad det koge ved svag varme i ca. 1 time. Skum evt. for urenheder undervejs.
- Si suppen (du skal bruge den om lidt).
- Befri kyllingelårene for skind og ben og skær kødet i mindre stykker.
- Skræl guleroden, skær roden væk og skyld guleroden i koldt vand. Skær den i strimler eller små tern.
- Skær roden af forårsløgene. Skyl dem i koldt vand og skær dem i tynde ringe.
- Skyl bønnerne i koldt vand. Nip enderne af og skær bønnerne i små stykker.
- Vask peberfrugten i koldt vand og fjern stilk og kerner. Skær den halve peberfrugt i små tern.
- Rens svampene. Skær roden af og skyl dem hurtigt under koldt vand. Skær dem i tynde skiver.
- Sæt vand over til nudlerne.
- Kog suppen (vandet fra kyllingen) i en gryde. Kom grøntsagerne og kyllingekødet i og kog ca. 3 min. Kog ægnudlerne i rigeligt letsaltet vand ca. 5-6 min.
- Hæld vandet fra og kom dem i suppen.
- Smag suppen til med salt og drys med små duske dild.
Leave a Reply