Oksecuvette med hjemmelavede grovfritter og stegte bønner

Oksecuvette med hjemmelavede grovfritter og stegte bønner

Opskrift på oksecuvette ud fra en vægt på 1,834 kg, som er rød indeni, serveret med hjemmelavede grovfritter og stegte bønner.

Personer: 4

INGREDIENSER
1,834 kg oksecuvette
salt & peber
4-5 fed hvidløg, presset
olie til stegning
vand
1 løg
3 fed hvidløg, knuste
 
Bønnesalat:
3 spsk olivenolie
400g grønne bønner, Haricots Verts
1-2 tsk salt, groft
4 fed hvidløg, presset
 
Grovfritter:
5 st bagekartofler
1 l olie (jeg brugte solsikke olie)
salt, groft

FREMGANGSMÅDE

Cuvette

  1. Rids cuvetten og gnid den godt ind i salt, peber og hvidløg.
  2. Brun den i olie på en pande ved høj varme i 5 min. på hver side (start med skindsiden nedad)
  3. Kom cuvetten i et ovnfast fad. Hæld lidt vand ved samt et groft hakket løg og hvidløg
  4. Stil fadet midt i en forvarmet ovn ved 150 grader, alm. ovn. og lad den stege færdig i ca. 55 min.
  5. Læg stegen på et skærebræt og lad den hvile under løst stanniol i 15-20 min.

Bønnesalat

  1. Kom de frosne bønner på en kold pande med olie ved lav varme i ca. 15 min. (vend dem jævnligt)
  2. Tilsæt salt og hvidløg og lad dem stege videre ved jævn varme i ca. 20 min.

Grovfritter

  1. Skæl kartoflerne og skær dem ud i tykke stave. Kom dem på et rent og tørt klæde og dup dem.
  2. Sæt et stor gryde over med olien ved høj varme, til det koger.
  3. Tilsæt kartoffelstavende i olien over 3 gange. (de skal være gule) Lad dem dryppe af på et fedt absorberende klæde.
  4. Kom dem i et fad, drys med groft salt og vend dem. Sæt dem i ovnen ved svag varme, mens cuvetten hviler.

Bearnaisesauce
Kom mælken i en lille gryde og varm den op. Tilsæt Knorr pulveret og lad saucen koge op. (Jeg laver den altid uden smør, for at spare på kcal).
Skru ned for varmen og lad den stå lun indtil servering (rør jævnligt så den ikke brænder på).

 

TIP!
Den resterende cuvettesteg som er tilovers, kan sagtens skæres ud i tynde skiver og benyttes til f.eks. pålæg.

Stem på post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.