Opskrift på oksemedaljon med sesamkartofler og svampe. Personer: 2
INGREDIENSER
2 oksemedaljoner med bacon
4 bagekartofler
sesamfrø
ramsløg salt
salt, groft, kværnet
peber, sort, kværnet
3 forårsløg (kun det grønne)
1 lille pk champignon
2 spsk olivenolie med ramsløg
1 spsk olivenolie
1 pk bacon i strimler
Stegning: stegemargarine
FREMGANGSMÅDE
- Skyl bagekartoflerne og skær dem i store tern.
- Kom kartoflerne i et ildfastfad og bland dem med olie, salt, peber og sesamfrø.
- Stil fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 50-60 minutter.
- Steg bacon sprød på en varm pande uden fedtstof og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
- Når baconen er kold, smuldres de henover kartoflerne, som allerede står i ovnen.
- Steg champignon og forårsløg på en varm (grill)pande i en spsk olivenolie og en klat stegemargarine. Drys med kværnet salt og peber. Kom det i en lille skål.
- Kom en god klat stegemargarine på den samme (grill)pande og steg oksemedaljonerne 2 minutter på hver side, start med kanterne. (ønskes medaljonerne
røde, er stegetiden cirka 1½ minut på hver side). - Lad oksemedaljonerne trække i 2 minutter på en tallerken. Drys med ramsløgsalt og peber.
- Kom champignonerne tilbage på (grill)panden og lad dem stege i 2 minutter. Tilsæt evt. mere fedtstof.
- Server det hele med f.eks. salat og bearnaisesovse.
Leave a Reply