Oksemedaljon med sesamkartofler og svampe

Opskrift på oksemedaljon med sesamkartofler og svampe. Personer: 2

INGREDIENSER

2 oksemedaljoner med bacon
4 bagekartofler
sesamfrø
ramsløg salt
salt, groft, kværnet
peber, sort, kværnet
3 forårsløg (kun det grønne)
1 lille pk champignon
2 spsk olivenolie med ramsløg
1 spsk olivenolie
1 pk bacon i strimler

Stegning: stegemargarine

FREMGANGSMÅDE

  1. Skyl bagekartoflerne og skær dem i store tern.
  2. Kom kartoflerne i et ildfastfad og bland dem med olie, salt, peber og sesamfrø.
  3. Stil fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 50-60 minutter.
  4. Steg bacon sprød på en varm pande uden fedtstof og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  5. Når baconen er kold, smuldres de henover kartoflerne, som allerede står i ovnen.
  6. Steg champignon og forårsløg på en varm (grill)pande i en spsk olivenolie og en klat stegemargarine. Drys med kværnet salt og peber. Kom det i en lille skål.
  7. Kom en god klat stegemargarine på den samme (grill)pande og steg oksemedaljonerne 2 minutter på hver side, start med kanterne. (ønskes medaljonerne
    røde, er stegetiden cirka 1½ minut på hver side).
  8. Lad oksemedaljonerne trække i 2 minutter på en tallerken. Drys med ramsløgsalt og peber.
  9. Kom champignonerne tilbage på (grill)panden og lad dem stege i 2 minutter. Tilsæt evt. mere fedtstof.
  10. Server det hele med f.eks. salat og bearnaisesovse.

 

Stem på post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.