Opskrift på oksemørbrad bøffer, som jeg har skåret ud fra en hel oksemørbrad, stegt i hvidløgssmør med hjemmelavet grovfritter, stegte røde løg og rødvinssauce.
Personer: 4
INGREDIENSER
4 oksemørbrad bøffer
salt & peber
½ pk hvidløgssmør
2 røde løg
8 fed hvidløg
Grovfritter:
15-20 kartofler, gerne bagekartofler
1½ l fritureolie / solsikkeolie
salt, groft
Rødvinssauce:
50g stegemargarine/smør
10 st champignon, i skiver
4 forårsløg, skåret i tynde ringe – benyt kun stilken
½ l madlavningsfløde
rødvin
salt & peber
sovse kulør
FREMGANGSMÅDE
Grovfritter
- Skæl kartoflerne og skær dem i brede stænger. Læg dem i en rent og tørt viskestykke som du lukker sammen og klemmer om kartoflerne for at få det overskydende væde væk.
- Kom olien i en dyb gryde og sæt gryden over høj varme. Når olien koger, tilsætter du en fjerdedel af kartoflerne.
- Lad dem stege i olien til de er gyldne og sprøde. Kom dem på nogle stykker fedtsugende papir.
- Gentag trin 2 til alle kartoflerne er færdige. Kom dem i et ildfastfad, drys med salt og stil dem i ovnen ved ca. 100 grader, alm. ovn.
Mørbrad bøffer
- Gnid bøfferne med salt, peber og evt. BBQ krydderi.
- Smelt hvidløgssmør på en grillpande, tilsæt pillet overskåret røde løg, hele fed hvidløg og mørbrad bøfferne.
- Steg dem i ca. 3-4 min. på hver side ved høj varme.
- Tag mørbrad bøfferne af, kom dem på en tallerken og lad dem trække mens du laver saucen.
Rødvinssauce
- Smelt smør på en pande ved høj varme. Tilsæt forårsløg og champignon. Steg indtil champignonen er blød og brun.
- Tilsæt madlavningsfløde og lad det bruse op.
- Smag til med rødvin, salt og peber. Slut af med kulør.
- Server det hele straks herefter.
Leave a Reply