Oksemørbrad bøffer med grovfritter og rødvinssauce

Opskrift på oksemørbrad bøffer, som jeg har skåret ud fra en hel oksemørbrad, stegt i hvidløgssmør med hjemmelavet grovfritter, stegte røde løg og rødvinssauce.

Personer: 4

INGREDIENSER
4 oksemørbrad bøffer
salt & peber
½ pk hvidløgssmør
2 røde løg
8 fed hvidløg
 
Grovfritter:
15-20 kartofler, gerne bagekartofler
1½ l fritureolie / solsikkeolie
salt, groft
 
Rødvinssauce:
50g stegemargarine/smør
10 st champignon, i skiver
4 forårsløg, skåret i tynde ringe – benyt kun stilken
½ l madlavningsfløde
rødvin
salt & peber
sovse kulør

FREMGANGSMÅDE

Grovfritter

  1. Skæl kartoflerne og skær dem i brede stænger. Læg dem i en rent og tørt viskestykke som du lukker sammen og klemmer om kartoflerne for at få det overskydende væde væk.
  2. Kom olien i en dyb gryde og sæt gryden over høj varme. Når olien koger, tilsætter du en fjerdedel af kartoflerne.
  3. Lad dem stege i olien til de er gyldne og sprøde. Kom dem på nogle stykker fedtsugende papir.
  4. Gentag trin 2 til alle kartoflerne er færdige. Kom dem i et ildfastfad, drys med salt og stil dem i ovnen ved ca. 100 grader, alm. ovn.

Mørbrad bøffer

  1. Gnid bøfferne med salt, peber og evt. BBQ krydderi.
  2. Smelt hvidløgssmør på en grillpande, tilsæt pillet overskåret røde løg, hele fed hvidløg og mørbrad bøfferne.
  3. Steg dem i ca. 3-4 min. på hver side ved høj varme.
  4. Tag mørbrad bøfferne af, kom dem på en tallerken og lad dem trække mens du laver saucen.

Rødvinssauce

  1. Smelt smør på en pande ved høj varme. Tilsæt forårsløg og champignon. Steg indtil champignonen er blød og brun.
  2. Tilsæt madlavningsfløde og lad det bruse op.
  3. Smag til med rødvin, salt og peber. Slut af med kulør.
  4. Server det hele straks herefter.
Stem på post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.