Oldtidsbrød

Opskrift på et meget lækkert og sundt brød, der kun består af nødder, kerner og frø, som holdes sammen af olie og æg. Antal: 1 brød

INGREDIENSER

100g sesamfrø
100g hørfrø
100g solsikkekerner
100g græskarkerner
100g mandler
100g valnødder
5 æg
1 dl olivenolie
2 tsk salt, groft

FREMGANGSMÅDE

  1. Æg og olie piskes sammen.
  2. Kom herefter groft hakkede valnødder og mandler i. Samt salt.
  3. Tilsæt de øvrige frø og kerner og bland det hele godt sammen.
  4. Lad det stå og hvile i 30 min. mens ovnen varmes op.
  5. Kom blandingen i en aflang kage/brød form med bagepapir og bag brødet i alm. forvarmet ovn ved 160 grader i 1 time.
  6. Når brødet er bagt færdigt, løftes brødet op via bagepapiret og ud af formen til afkøling.
  7. Kan serveres lunt med smør, koldt med pålæg og som tilbehør til f.eks. salater.

Hvis du lever efter Low FODMAP diæt…
Alle frø og kerner i oldtidsbrød indeholder oligo (fruktaner og galaktaner) og derfor har en begrænsning på indtagelse af mængden, som kan ses herunder. Jeg anbefaler kun 1 skive pr. dag, for at sikre du overholder FODMAP diæten.

Sesamfrø:                        max 66g pr. portion
Hørfrø:                             max 36g pr. portion
Solsikkekerner:                max 70g pr. portion
Græskarkerner:                max 100g pr. portion
Mandler:                          max 12g pr. portion

4.6/5 - (5 votes)

6 Comments

  1. […] Server evt. salaten med et stykke oldtisbrød.  […]

  2. […] 1 skive oldtidsbrød med mayonnaise, tun på dåse, lidt salt & peber, 3 skiver agurk samt 1 hårdkogt […]

  3. […] boller, der ligesom min opskrift på Oldtidsbrød, kun består af nødder, kerner og frø, samt gulerod, som holdes sammen af olie og […]

  4. […] Server evt. med en god salat og/eller med et groft brød, f.eks. Oldtidsbrød. […]

  5. […] (små) – røgede og kogteEn skive oldtidsbrød (købes i Super Brugsen eller laves selv, se opskrift på oldtidsbrød) med chorizo pølse Frisk frugt: Netmelon, jordbær, røde og og grønne druerSalat, Serano skinke, […]

  6. […] 1 skive oldtidsbrød med salatblade, 2 skiver kyllingebryst pålæg, 1 skive mager ost, skiver af rød snackpeber, 1 […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.