I går aftens da vi skulle finde på noget aftensmad og klokken var blevet lidt for mange, skulle det gå hurtigt med at lave mad. Da vi havde en masse æg i køleskabet lavede jeg to forskellige omeletter hvoraf en af dem kan ses her. Ingredienserne var nogle vi allerede havde herhjemme og jeg må sige at den blev rigtig god og smagte af noget og ikke bare æg, som jeg ofte syntes en omelet kan gøre. Den vil jeg helt sikkert lave igen.
Personer: 2
INGREDIENSER
6 æg
2½ dl mælk
1 pk bacon i skiver
½ røde løg, finthakket
1 st håndfuld ost, revet
1 tsk chili flager
150g broccoli (frisk/frossen)
1 tsk salt, groft
1 rød snack peber
½ tsk peber, kværnet, sort
200g skinke i strimler
Pynt: purløg, klippet
FREMGANGSMÅDE
- Steg bacon på en stor tør pande til den er sprød. Lad dem herefter dryppe af på køkkenrulle.
- Skær i mens snack peber, broccoli og løg i mellemstore stykker.
- Slå æggene ud i en skål, tilsæt mælk og pisk det godt sammen.
- Kom nu alle ingredienserne (på nær purløg og bacon) op i æggemassen og blandt det godt.
- Hæld det hele på panden i bacon fedtet og fordelt de sprøde bacon ud på toppen
- Lad det stå på middelvarme, til æggemassen er helt fast. Hold øje med at det ikke brænder på.
- Når omeletten er færdig drysses der med purløg før servering.
- Server evt. med en god salat og/eller med et groft brød, f.eks. Oldtidsbrød.
TIP!
Er du bange for at bunden brænder på, kan du med fordel vælge at lave din omelet på en pande i ren rustfrit stål, og stille panden i ovnen efter ca. 10 min. på middelhøj varme på komfuret.
Leave a Reply