Opskrift på rigtig gode osteboller.
Antal: 16 stk.
INGREDIENSER
25g gær
5 dl vand, lunkent
½ tsk salt, groft
ca. 800g hvedemel
300g Emmentaler ost, revet
Pensling: yoghurt naturel
FREMGANGSMÅDE
- Udrør gæren ud i vandet og tilsæt salt.
- Tilsæt mel og ælt godt i minimum 5-8 min., brug evt. en røremaskine.
- Lad dejen hæve tildækket i 2 timer ved stuetemperatur.
- Riv osten.
- Slå dejen ned efter hævning og ælt knapt halvdelen af den revne ost i dejen.
- Form dejen til 16 boller.
- Kom bollerne på en plade belagt med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 min.
- Pensl bollerne med yoghurt og drys dem med resten af osten.
- Bag bollerne ved 225 grader, alm. ovn i 15-20 minutter.
Leave a Reply