Osteboller

Opskrift på rigtig gode osteboller.

Antal: 16 stk.

INGREDIENSER
25g gær
5 dl vand, lunkent
½ tsk salt, groft
ca. 800g hvedemel
300g Emmentaler ost, revet
Pensling: yoghurt naturel

FREMGANGSMÅDE

  1. Udrør gæren ud i vandet og tilsæt salt.
  2. Tilsæt mel og ælt godt i minimum 5-8 min., brug evt. en røremaskine.
  3. Lad dejen hæve tildækket i 2 timer ved stuetemperatur.
  4. Riv osten.
  5. Slå dejen ned efter hævning og ælt knapt halvdelen af den revne ost i dejen.
  6. Form dejen til 16 boller.
  7. Kom bollerne på en plade belagt med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 min.
  8. Pensl bollerne med yoghurt og drys dem med resten af osten.
  9. Bag bollerne ved 225 grader, alm. ovn i 15-20 minutter.

3.5/5 - (4 votes)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.