/
1 View0
Ovnbagt madpandekage med oksekødsfyld

Opskrift på stor ovnbagt madpandekage med krydret oksekødsfyld, sprødstegt bacon, ost og frisk forårsløg på toppen.

Antal: 1 madpandekage  •   Personer: 4

INGREDIENSER

1 bundt Forårsløg, den grønne del
2-3 fed Hvidløg, presset
1 Peberfrugt, rød
1 spsk. Olivenolie
1 ds. Tomater, hakkede
1 tsk. Oregano, tørret
1 tsk. Cayennepeber
500g Oksekød, hakket
Salt & peber
Pandekagedej:
125g Hvedemel
4,5 dl Mælk
2 tsk. Salt
4 æg
Olie som smørelse

Øvrigt:
1 ps Ost, revet
200g Bacon i tern

 

FREMGANGSMÅDE

Fyld:

1. Hak forårsløg og peberfrugt fint. Pil hvidløg. Stil til side.
2. Varm en pande op, kom olie på panden når den er godt varm og brun oksekødet godt.
3. Tilsæt lidt over halvdelen af de hakkede forårsløg samt presset hvidløg. Lad det stege med i ca. 2 min.
4. Tilsæt peberfrugt, krydderier og hakkede tomater. Lad det stege ved høj varme under låg i 5-6 min.
5. Smag til med salt, peber og evt. flere krydderier. 
6. Tag panden fra varmen og stil til side.

Pandekage:

1. Kom mel, mælk og salt i en skål og pisk det hele sammen til en ensartet masse.
2. Pisk herefter æg i, et ad gangen.
3. Kom bagepapir på en dyb bradepande og smør bagepapiret med olie.
4. Hæld pandekagedejen på bradepanden og bag den ved 225 grader, alm. ovn i ca. 18-20 min. Mens pandekagen bager, steges bacon sprødt.

Ovnbagt madpandekage bagt

5.  Tag pandekagen ud af ovnen og løft den forsigtig op fra bradepanden ved at holde i bagepapiret.
6. Fordel det meste af oksekødsfyldet midt på pandekagen, efterfulgt af halvdelen af den sprødstegte bacon og en.  håndfuld ost.

7. Rul forsigtigt pandekagen sammen og løft den over på en bradepande som er beklædt med nyt bagepapir.

8. Fordel det resterende fyld, bacon og ost ovenpå pandekagen.

9.  Sæt bradepanden i ovnen ved 200 grader, alm. ovn indtil osten er smeltet.
10. Anret pandekagen på et stort aflangt fad eller et skærebræt og drys det resterende forårsløg på toppen. 

11. Server madpandekagen i skiver, sammen med grøn salat.

4.5/5 - (2 votes)

Skriv kommentar:

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.