Her fås mit bud på ovngratinerede kartofler. God som tilbehør til f.eks. farserede æg m.m.
Personer: 4
INGREDIENSER
1 kg kartofler
2 tsk salt, groft
½ tsk peber, kværnet, sort
1 grøntsagsbouillon terning (vegetabilsk)
2 dl vand, koldt
10g kruspersille, hakket (hakket vægt)
½ st løg, i tern
2 fed hvidløg, presset
25g smør
FREMGANGSMÅDE
- Tænd ovnen på 200 grader, alm. ovn.
- Skæl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Kom dem i et ovnfast fad.
- Fordel hakket løg, persille og presset hvidløg ovenpå kartoflerne.
- Udrør bouillon terningen i vandet og hæld det over kartoflerne. Krydr med salt og peber.
- Skær smørret i små stykker og fordel til på toppen.
- Stil fadet midt i ovnen i ca. 1 time.
Leave a Reply