Pandebrød (glutenfri og FODMAP-venlig)

Pandebrød

Opskrift på glutenfri pandebrød med krydderurter. Gode brød til f.eks. salater eller suppe. Antal: 6 stk.

INGREDIENSER

1 1/4 dl vand, koldt
1 dl mælk, laktosefri
½ spsk fiber HUSK (den gule)
20g sukker / 30 g rørsukker
230g fuldkornsrismel
50g olivenolie
1 æg
25g gær
1 tsk salt, groft
50g maizena
basilikum, frisk eller tørret

FREMGANGSMÅDE

  1. Vand og mælk lunes i en lille gryde til den er lillefingervarm.
  2. Smuldre gæren heri og rør rundt til gæren er opløst. Tilsæt fiber Husk. Rør sammen til den er klumpfri og lad det hvile i 5 minutter.
  3. Rør olie, salt, æg, sukker og maizena i blandingen. Tilsæt til sidst mel og ælt dejen godt sammen til den er ensartet og glat.
  4. Lad dejen hæve tildækket i 45 minutter.
  5. Kom olie på en sliplet pande ved jævn varme. Tag en klump dej, på størrelse med en lille bolle og tryk den flad med hånden. Smør oversiden med olivenolie og tryk forsigtigt fingrene i hele overfladen, så der kommer fordybninger.
  6. Kom dejen på panden med oliesiden opad. Drys med tørret basilikum eller friskhakket basilikum og lidt groft salt.
  7. Bag brødet gyldent. Cirka 4-5 minutter på begge sider, til det er gennembagt.

4/5 - (1 vote)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.