Pandekage wraps

Jeg er blevet udfordret at Tulip Pålækker til at gå ind i kampen om den gode (sunde) madpakke, hvilket jeg har takket ja til. Her får du en idé til en madpakke til større børn (eller dig selv) med tyk pandekage med purløg og rød peber rullet om lækkert fyld.

Antal: ca. 7 stk.

INGREDIENSER

Pandekager:
6 æg
7 spsk hvedemel (FODMAP: øko. speltmel, fintsigtet)
7 dl mælk, skummet (FODMAP: laktosefri minimælk)
1 tsk salt
3 spsk purløg, hakket
1 mell st rød peber, fint hakket
stegning: margarine
 
Fyld:
salatblade
røget skinke, Tulip Pålækker
hytteost 4,5% (FODMAP: laktosefri)
rød peber, i tynde strimler
agurk, i tynde stave
evt. lidt salt og peber

FREMGANGSMÅDE

Pandekager

  1. Bland alle ingredienserne sammen. Pisk til en ensartet mase og stil pandekagedejen på køl i 30 minutter.
  2. Varm en pande (ø 30) op og kom en klat margarine på panden. Når det er smeltet, kommes ca. 1½ dl pandekagedej på panden ved jævn varme. (benytter du en mindre pande, hældes der ligeledes mindre pandekagedej på panden).
  3. Vend pandekagen når dejen på overfladen ikke længere er flydende. Bag den færdig på den anden side og kom pandekagerne på en tallerken til afkøling.

Samling til wrap

  1. Kom to store salatblade ovenpå pandekagen. Herefter ligges 4 skiver røget skinke, cirka 3 spsk hytteost og til sidst tynde stave af agurk og rød peber. Drys evt. med lidt salt og peber.
  2. Rul forsigtigt pandekagen sammen om fyldet – så stramt du kan, uden at den går i stykker.
  3. Skær pandekagen over og pak den ind i stanniol og kom den i børnenes madpakke, eller din egen.

Velbekomme.

 

TIP!
Pandekagerne kan sagtens laves dagen i forvejen og opbevares på køl.
Pandekagerne er også gode til brunch uden fyld – både kolde og lune.

Stem på post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.