Pipfri Tikka masala

Her får du opskriften på Pipfri Tikka masala, som er vegansk. En dejlig smagfuld ret, der er fyldt med krydderier, som giver varmen.

Antal: 3 pers. (4 pers. hvis retten laves med både ris og naanbrød)

INGREDIENSER


200g pipfri “kyllingestykker”
3 dl jasmin ris
evt. 4 naanbrød

Mariande:
3 spsk cremefraiche
2 fed hvidløg, presset
1 tsk ingefær, frisk, revet
0,5 citron/lime, saften herfra
1 spsk garam masala
1 tsk gurkemeje
1 tsk paprika
0,5 tsk chilipulver
0,5 tsk salt
0,5 tsk peber, kværnet

Sovs:
1 spsk olivenolie
3 fed hvidløg, presset
1 st. løg, finthakket
1 tsk ingefær, frisk, revet
1 tsk garam masala
1 tsk koriander, stødt
1 tsk paprika
1 tsk spidskommen
1 tsk gurkemeje
4 spsk tomatpuré 
1 ds kokosmælk 


SÅDAN GØR DU

Marinade:
1. Rør alle ingredienserne sammen i en skål og kom den pipfri “kylling” i. Bland det godt og lad det stå i mindst 30 min. 


1. Kom 3 dl ris i en lille gryde sammen med lidt salt og dæk risene med vand så det dækker med et
fingerled. Når risene er færdigkogt, tages gryden væk fra blusset

Sovs:

  1. Kom olie på en sauterpande. Når den er varm, kommes de hakkede løg samt presset hvidløg på panden. Steg det igennem til løgene bliver blanke.
  2. Bland imens alle krydderierne i en lille skål (ikke frisk ingefær) og kom dem på panden. Lad dem stege med i ca. 1-2 min. 
  3. Skru ned for varmen.
  4. Kom ingefær og tomatpuré på panden i ca. 1 min.
  5. Herefter kommes den pipfri “kylling” med marinaden på panden samt en dåse kokosmælk. Rør rundt.
  6. Lad retten småsimre i 6-7 min. Smag til med salt og peber.
  7. Server retten med ris og evt. naanbrød.

 

Stem på post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.