Opskriften her har jeg fået inspiration til fra en kongres messe jeg var på, da jeg var omkring 17 år, hvor de på en stand lavede pirogger i ministørrelse som en snack. De smarte så godt. Da jeg kom hjem, måtte jeg bare prøve at lave pirogger med fyld, men da jeg ikke kendte opskriften, har jeg lavet min egen. Det har naturligvis taget en del forsøg til at finde frem til de ingredienser, som jeg syntes giver den bedste smag. Du kan sagtens tilføje de grønsager du ønsker i fyldet.
Personer: 4-6 Antal: ca. 8 stk.
INGREDIENSER
Dej:
200g smør
200g flødeost, neutral
200g mel, hvede
½ tsk salt, groft
Fyld:
500g oksekød, hakket
1 løg, fintskåret
4-5 fed hvidløg, presset
2 spsk majsolie
200g majs
½-1 chili, finthakket, uden kerner
parmesanost, revet
1 tsk salt, groft
1 strøg peber, kværnet, sort
Salat:
1 lille iceberg salathoved
½ agurk
200g majs
soltørrede tomater i tern
syltede hvidløg
feta ost, i tern
Dressing:
2 dl græsk yoghurt
5 fed hvidløg, presset
salt & peber
FREMGANGSMÅDE
Dej
- Bland smør og flødeost grundigt sammen.
- Tilsæt mel og salt og ælt dejen hurtigt sammen.
- Stil dejen i køleskabet i en time.
Fyld
- Brun kød, løg og hvidløg sammen i olien.
- Tilsæt hakket frisk chili, majs og smag til med salt og peber.
- Rul dejen ud på et melet bord. Skær cirkler ud i ca. 20 cm. i diameter.
- Læg fyldet på hver pirog og tilsæt et jævnt lagt revet parmesanost.
- Fold dejen over fyldet. Tryk kanterne med en melet gaffel.
- Læg piroggerne på en plade med bagepapir. Pensl med æggeblomme pisket med lidt vand.
- Bag piroggerne midt i en 225 grader varm ovn, i 15-20 min. eller til de er gyldenbrune.
TIP!
Piroggerne kan fryses og genopvarmes i mikroovn.
Leave a Reply