Opskrift på FODMAP-venlige pitabrød. Antal: 8 stk.
INGREDIENSER
40g gær
3 dl mælk, laktosefri
1 tsk salt, groft
3 tsk olivenolie
400-450g speltmel, fint sigtet, økologisk
FREMGANGSMÅDE
- Lun mælken til den er lillefingervarm. Kom olien i mælken og smuldre gæren heri.
- Kom salt og 400 g mel i og ælt det hele sammen. Tilsæt mere mel efter behov (dejen skal være en anelse klistret, men uden den hænger fast). Lad dejen hæve tildækket i 45 minutter.
- Tænd ovnen på 275 grader, alm ovn.
- Slå dejen ned og rul den ud til en pølse. Skær 8 lige store stykker ud og tril dem til en bolle. Kom bagepapir på to bageplader og kom 4 boller på hver plade, som trykkes helt flade med hånden.
- Lav evt. et snit i toppen af brødet, så er det nemt at brække af og skære igennem når det skal fyldes.
- Bag pitabrødene i 4-5 minutter. Hold godt øje med pitabrødene, da det går stærkt.
Leave a Reply