Pitabrød med god bøf, salat og hjemmelavet hvidløgsdressing

Der er ingen grænser for hvad man kan komme i et pitabrød og vel heller ikke en dissideret opskrift på denne spise (udover selve brødet). Dette indlæg er til inspiration til hvad man ud af de utallige ingredienser kan komme i pitabrød.

Tid: max 30 min.

INGREDIENSER
Sådan elsker jeg at spise pitabrød:
En god bøf som ud af 500g oksekød giver 3 store bøffer, som bagefter kan skæres midt over så de passer perfekt i brødet.
 
1 lille røde løg
2 tsk salt, groft
1 tsk peber, sort, kværnet
10 basilikumblade, friske
5 fed hvidløg
1 kvart chili, finthakket, uden kerner
1 æg
1 spsk hvedemel

Sådan laver jeg min bøf

  1. Løget pilles og skæres i grove tern. Hvidløg pilles og skæres ligeledes groft og chilien skylles og renses under koldt vand. Det hele kommer jeg i en mini-hakker og hakker det fint i 10-20 sek.
  2. Jeg kommer det hele op i farsen, som jeg også tilføjer et helt æg, mel, samt salt og peber. Det hele røres godt sammen.
  3. Herefter former jeg tre lige store bøffer, som jeg trykker godt flade (bøffen trækker sig altid sammen ved stegning) og kommer dem på en meget varm grillpande i godt med smør.
  4. Bøfferne steges så de får en flot mørk og sprød overflade og kun lige er gennemstegte, så de ikke bliver tørre og kedelige.
  5. Når bøfferne er færdige skæres de over på midten, så passer en halv bøf nemlig perfekt i pitabrødet.
  6. Mit pitabrød fylder jeg med baby leaves (5 forskellige salatblade), godt med hjemmelavet hvidløgsdressing, min bøf, ærter, majs, feta, hakket røde løg og agurk.
    Mums…

 

TIP!
Bager du ikke selv sine pitabrød kan jeg varmt anbefale COOPs pitabrød på frost (6 stk. i hver pose) som er utrolig lækre. De er ikke tørre, som de vakuumpakkede, men luftlige, bløde og store.

Stem på post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.