Opskrift på lækker pizza med parmaskine, mozzarella og rucola salat. Antal: 1 pizza
INGREDIENSER
Pizzadej:
3 dl vand, lunkent
50g gær
500g speltmel, økologisk, fintsigtet
1 tsk salt, groft
1 spsk vand, koldt
4 spsk rapsolie
Pizzafyld:
1 ds tomater, hakkede
1 tsk salt, groft
½ tsk peber, sort, kværnet
1 tsk paprika, stødt
150g mozzarella, revet
2 pk parmaskine, i skiver
250g mozzarella i saltlage, drænet vægt
65g rocola salat
hvidløgsolie (FODMAP: ingen hvidløgsstykker)
chiliolie
FREMGANGSMÅDE
Pizzadej
- Udrør gæren i det lunkne vand.
- Bland salt i melet og kom det i gæren. Bland det godt.
- Tilsæt olie og koldt vand og ælt dejen godt igennem, indtil den er ensartet.
- Lad dejen hæve i 30 minutter.
- Udrul dejen på et letmelet bord 40×38 cm
- Kom pizzabunden på en bageplade belagt med bagepapir
- Sæt pizzadejen i ovnen på varmluft ved 200 grader i 5 minutter.
Pizzafyld
- Bland de hakkede tomater med salt, peber og paprika.
- Kom tomatblandingen på pizzabunden. Sørg for at komme helt ud til kanten.
- Kom den revne ost ovenpå tomatblandingen.
- Læg skiver af parmaskine på pizzaen med en skive mozzarella ost ovenpå.
- Slut af med ekstra salt og peber.
- Skru ned for ovnen til 175 grader, varmluft og bag pizzaen midt i ovnen i 10-12 minutter.
- Tag pizzaen ud af ovnen og drys med rocola salat og skiver af mozzarella, hvor parmaskinken ikke er.
- Top pizzaen med kværnet peber og dryp med hvidløgs- og chiliolie. (INGEN rester eller stykker af hvidløg, kun olien)
Pizza med røget laks, mozzarella og rucola (FODMAP) - CORIs KØKKEN
7. april 2021 at 13:17[…] du dig ikke om laks, kan laksen skiftes ud med parmaskinke, hvilket også smager […]
Pizza med serrano skinke, mozzarella og rucolasalat - CORIs KØKKEN
8. april 2021 at 20:04[…] Dette er helt klar min bedste opskrift på pizza. Den er ganske enkelt himmelsk og er vores favorit herhjemme. Den skal prøves. Se lignende opskrift på pizza, som er FODMAP-venlig. […]