Pizza med parmaskinke, mozzarella & rocola (FODMAP-venlig)

Opskrift på lækker pizza med parmaskine, mozzarella og rucola salat. Antal: 1 pizza

INGREDIENSER

Pizzadej:
3 dl vand, lunkent
50g gær
500g speltmel, økologisk, fintsigtet
1 tsk salt, groft
1 spsk vand, koldt
4 spsk rapsolie
 
Pizzafyld:
1 ds tomater, hakkede
1 tsk salt, groft
½ tsk peber, sort, kværnet
1 tsk paprika, stødt
150g mozzarella, revet
2 pk parmaskine, i skiver
250g mozzarella i saltlage, drænet vægt
65g rocola salat
hvidløgsolie (FODMAP: ingen hvidløgsstykker)
chiliolie

FREMGANGSMÅDE

Pizzadej

  1. Udrør gæren i det lunkne vand.
  2. Bland salt i melet og kom det i gæren. Bland det godt.
  3. Tilsæt olie og koldt vand og ælt dejen godt igennem, indtil den er ensartet.
  4. Lad dejen hæve i 30 minutter.
  5. Udrul dejen på et letmelet bord 40×38 cm
  6. Kom pizzabunden på en bageplade belagt med bagepapir
  7. Sæt pizzadejen i ovnen på varmluft ved 200 grader i 5 minutter.

Pizzafyld

  1. Bland de hakkede tomater med salt, peber og paprika.
  2. Kom tomatblandingen på pizzabunden. Sørg for at komme helt ud til kanten.
  3. Kom den revne ost ovenpå tomatblandingen.
  4. Læg skiver af parmaskine på pizzaen med en skive mozzarella ost ovenpå.
  5. Slut af med ekstra salt og peber.
  6. Skru ned for ovnen til 175 grader, varmluft og bag pizzaen midt i ovnen i 10-12 minutter.
  7. Tag pizzaen ud af ovnen og drys med rocola salat og skiver af mozzarella, hvor parmaskinken ikke er.
  8. Top pizzaen med kværnet peber og dryp med hvidløgs- og chiliolie. (INGEN rester eller stykker af hvidløg, kun olien)

4.5/5 - (2 votes)
  1. […] du dig ikke om laks, kan laksen skiftes ud med parmaskinke, hvilket også smager […]

  2. […] Dette er helt klar min bedste opskrift på pizza. Den er ganske enkelt himmelsk og er vores favorit herhjemme. Den skal prøves. Se lignende opskrift på pizza, som er FODMAP-venlig. […]

Comments are closed.

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.