Opskrift på lækker og velsmagende FODMAP pizza med røget laks, mozzarella og rucola salat. Personer. 4
INGREDIENSER
Pizzadej
480-500g speltmel, fintsigtet, økologisk
4 spsk rapsolie
50g gær
1 tsk salt, groft
3 dl vand, lunkent
1 spsk vand, koldt
Fyld
1 ds hakkede tomater
1 tsk salt, groft
½ tsk peber, sort, kværnet
1 tsk basilikum, tørret
65g mozzarella, revet
65g emmentaler, revet
175g røget laks, i skiver
250g mozzarella i saltlage, drænet vægt
65g rucola salat
hvidløgsolie (FODMAP: inden hvidløgsstykker)
chiliolie
FREMGANGSMÅDE
Pizzadej
- Udrør gæren i det lunkne vand.
- Bland salt i melet og kom det i gæren. Bland det godt.
- Tilsæt olie og koldt vand og ælt dejen godt igennem, indtil den er ensartet.
- Lad dejen hæve i 30 minutter.
- Udrul dejen på et letmelet bord 40×38 cm
- Kom pizzabunden på en bageplade belagt med bagepapir
- Sæt pizzadejen i ovnen på varmluft ved 200 grader i 5 minutter.
Fyld
- Bland de hakkede tomater med salt, peber og basilikum.
- Kom tomatblandingen på pizzabunden. Sørg for at komme helt ud til kanten.
- Bland den revne ost og kom osten ovenpå tomatblandingen.
- Læg skiver af røget laks på pizzaen med en skive mozzarella ost ovenpå.
- Slut af med ekstra salt og peber.
Skru ned for oven til 175 grader, varmluft og bag pizzaen midt i ovnen i 10-12 minutter.
Tag pizzaen ud af ovnen og drys med rucola salat og skiver af mozzarella, hvor laksen ikke er.
Top pizzaen med kværnet peber og dryp med hvidløgs- og chiliolie. (INGEN rester eller stykker af hvidløg, kun olien)
Bryder du dig ikke om laks, kan laksen skiftes ud med parmaskinke, hvilket også smager fantastisk.
7 dages madplan – FODMAP - CORIs KØKKEN
7. april 2021 at 12:40[…] Aftensmad: 1-2 stykker pizza med røget laks, mozzarella og rucola. […]