Pizzabund af broccoli og blomkål

Blomkål-broccoli pizzabund

Opskrift på en sundere pizzabund, end den traditionelle udgave. Pizzabunden er lavet af blomkål og broccoli og smager rigtig godt.

Antal: 1 bund

INGREDIENSER

1 blomkålshoved
1 broccolihoved, 500g
25g parmesan ost, revet
200g gauda ost, revet (50g i pizzadejen og resten på selve pizzaen)
2 æg
1 tsk oregano
0,5 tsk Himalaya salt
0,5 tsk peber, sort, friskkværnet

FREMGANGSMÅDE

1. Fjern stokken fra både blomkål og broccoli og bræk resten i stykker. Kom selve hovederne i en foodprocessor og
    blend indtil det er en rislignende konsistens. 
2. Kom blomkåls- og broccolirisene i en gryde med vand og salt. Lad det koge i 2 min.
3. Si vandet fra og skyl dem over med koldt vand. (Så du ikke brænder dig om lidt) Kom “risene” på er rent og tørt
    klæde og vrid så meget af vandet fra som du kan over håndvasken. 
4. Kom blomkåls- og broccoli risene i en skål sammen med æg, salt, peber, oregano og parmesan ost. Bland det
     godt med en ske.
5. Kom massen ud på en bageplade beklædt med bagepapir og pres det forsigtigt ud med hånden til alle kanter.
6. Bag pizzabunden i en forvarmet ovn ved 200 grader, alm. ovn i 25 min. eller indtil pizzabunden er fast og gylden.
7. Tag pizzabunden ud af ovnen og kom dit ynglingsfyld på.
8. Bag pizzaen yderligere i 8-10 min. til osten er smeltet. 

Pizza med broccoli-blomkåls bund

Jeg laver næsten altid forskelligt fyld på pizzaen så alle i huset får hvad de ønsker. Eks. har jeg lavet mit stykke med ketchup blandet med chilisovs, goudaost, kylling og kalkunbacon. Toppede den med friske spinatblade. 

Mine børn kan bedst lide deres stykke med skinke og pepperoni. 
Du kan komme på præcis hvad du vil.

5/5 - (1 vote)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.