Opskrift på rigtig gode og bløde pølsebrød.
Antal: 12 stk.
INGREDIENSER
25g smør
3 dl mælk
25g gær
500g hvedemel
1 tsk salt
1 tsk sukker
12 brunchpølser / halve brune pølser
FREMGANGSMÅDE
- Smelt smørret i en gryde. Hæld det over i en skål, tilsæt mælken og rør gæren ud i blandingen.
- Kom de øvrige ingredienser i, men hold lidt mel tilbage.
- Ælt dejen godt og stil den til hævning i ca. 30 min. tildækket af et fugtigt viskestykke.
- Del dejen i 12 boller og rul hver bolle ud til en slange på tykkelse med en pegefinger.
- Rul slangen som en spiral om pølsen (ligesom et snobrød).
- Anbring pølsebrødene på en bradepande med bagepapir.
- Lad dem efterhæve i 15 min.
- Pisk med sammenpisket æg og bag brødene ved 200 grader midt i ovnen i ca. 15 min.
Leave a Reply