Lette og luftige Pop Overs med solbærmarmelade, (også kaldet pandekageboller) lige til kaffen. Dejen tager kun 5 min. at lave også skal de i ovnen.
Antal: 36 stk.
INGREDIENSER
5 dl hvedemel
½ tsk salt
½ tsk vaniljesukker
4 dl mælk
4 æg
50g smør, smeltet
ca. 50g solbær marmelade
FREMGANGSMÅDE
- Tænd ovnen på 250 grader, alm. ovn.
- Bland mel, salt og vaniljesukker. Tilsæt mælk under kraftig omrøring. Benyt evt. elpisker.
- Pisk derefter æggene og det smeltede smør i. Pisk dejen hurtigt i 2 min.
- Fordel dejen i en smurt muffin form. Fyld dem kun halvt op, da dejen hæver meget.
- Kom en lille teske fyld solbær marmelade midt i dejen.
- Sæt formen på en rist midt i ovnen. Efter ca. 12 min. når de begynder at få farve, dæmpes varmen til 175 grader, alm. ovn og bages færdige i ca. 15-20 min. pas på de ikke får for meget, så bliver de tørre.
- Vip dem ud af formen og drys med flormelis.
Henriette Engholt
8. november 2021 at 11:25Hej,
Disse ser så lækre ud, jeg har bare 2 spørgsmål:
Kan man putte hvad som helst hjertet begærer i som fyld?
Er de fryseegnede?
Tak 🙂
CORIs KØKKEN
8. november 2021 at 12:28Hej Henriette,
Ja du kan putte i hvad du ønsker.
Om de et fryseegnet, der må jeg være dig et svar skyldig, da jeg aldrig har prøvet at fryse dem. De er altid blevet spist så der ikke var nogen at fryse ned 😄