/
441 Views0
Proteinkage

Opskrift på proteinkage, som også kan skæres ud til små proteinbarer og spises som en snack, når du er på farten eller er lækkersulten. Jeg selv spiser hver morgen enten proteinkage eller protein havregrød med skyr.

Antal: 2 kager / 4-6 kagestykker / 20 proteinbarer

 
INGREDIENSER

290g havregryn (FODMAP: benyt glutenfri)
140g proteinpulver med chokoladesmag, Whey Isolate (den grønne)
5 dl minimælk, laktosefri
80g æggehvider
2 tsk bagepulver
1 tsk Himalaya salt, knust
1 tsk kanel, stødt

 

FREMGANGSMÅDE
  1. Bland alle ingredienserne godt sammen i en skål. Massen skal ende ud med at være en tyk grød.
    Proteinkage dej
  2. Fordel massen i to bageforme, som hver måler 25×25 cm., som er beklædt med bagepapir.
    Proteinkage før bagning
  3. Bag proteinkagerne i en forvarmet ovn ved 175 grader, alm. ovn i 15-20 min.
  4. Løft kagerne op af formene, ved at holde i bagepapiret, og lad dem køle af på en rist.
    Proteinkage efter bagning
  5. Skær kagerne, så du får 4 eller 6 lige store stykker (alt efter hvor mange kalorier du skal indtag, se næringsindhold nederst). Hvert kagestykke kan kommes i en frysepose og fryses ned og tages op dagen før du ønsker at spise det. Lad det tø op i køleskabet og varm det i 1½-2 min. i mikroovnen og spis kagestykket med skyr på.


TIP!
Du kan også vælge at bage en stor kage, bagetiden er ca. 25-30 min.

 


PROTEINBARER

Du kan også skære en eller begge kager ud til små proteinbarer (10 stk. pr. kage), som du kan spise, når du er på farten, eller er lækkersulten. Opbevar proteinbarerne i et tætlukket beholder, eller frys dem ned, og tø dem op, efterhånden som du skal bruge dem, så de ikke bliver tørre.

 

TIP!
Du kan også overtrække proteinbarerne med mørk chokolade.

Næringsindhold pr. stykke kage (ved 4 stk.)
KCALPROTEINKULHYDRATERFEDT
453,744,7g49,7g7g
Næringsindhold pr. stykke kage (ved 6 stk.)
KCALPROTEINKULHYDRATERFEDT
302,529,8g33,1g4,6g
Næringsindhold pr. proteinbar (ved 20 stk.)
KCALPROTEINKULHYDRATERFEDT
90,78,9g9,9g1,4g

Skriv kommentar:

Dette websted bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge dette websted accepterer du vores brug af cookies.