Opskrift på lækker ramen nudelsuppe med marineret kylling og æg. Bemærk at æg og kylling skal marinere i mindst 2 timer og du derfor skal starte i god tid. Marinér gerne dagen før, hvis muligt.
Antal personer: 4-6
INGREDIENSER
Marineret kylling:
3 kyllingebryst fileter
1.5 dl soya
2.5 dl risvineddike
2.5 tsk brun farin
Marinerede æg:
4 æg
0,75 dl soya
2 spsk risvineddike
1.5 tsk brun farin

Suppe:
800-1000g kyllingelår
Ca. 5 l vand
2 spsk. risvineddike
1,5 spsk. salt
1 tsk brun farin
30g ingefær, frisk
3 store fed hvidløg
2 gulerødder
2 løg
Ydermere:
Ramen nudler
1 pk brune svampe
1 stort bundt forårsløg
chili flakes
FREMGANGSMÅDE
- Start med koge æggene i 6 min. Kom dem herefter i koldt vand, så de stopper med at koge videre.
- Find en stor skål frem og kom alle ingredienser til marinaden til kyllingen i. Læg kyllingebryst i marinaden og stil på køl.
- Find nu en lille skål frem og kom alle ingredienserne heri til marinaden til æggene. Kom de afkølede og pillede æg i og stil på køl. (Undervejs vendes æggene flere gange, for at få en ensartet farve). Husk at gemme marinaden, da du skal bruge den senere.
- Kom alle ingredienserne til suppen i en stor gryde. Kog suppen op og lad den herefter småsimre i 1 time under låg.
- Si suppen (gem kyllingen til en anden dag) og kom den siede suppe tilbage i gryden.
- Varm suppen godt op og tilsæt så ramen nudler og kog dem, direkte i suppen, som anvist på pakken.
- Skyl og skær svampe i skiver og giv dem et hurtigt opkog i en lille gryde med vand og lidt salt. Si dem og stil dem til side, du skal bruge dem om lidt.
- Kom lidt olie på en varm pande og steg kyllingebryst fileterne på begge sider i ca. 5 min. Lad dem trække 5 min. Og skær så kyllingen i skiver.
- Skyl og finhak forårsløg (kun den grønne del). Stil til side, du skal bruge dem om lidt.
- Tag æggene op fra marinaden og skær dem midt over. Gem marinaden.
Anretning
- Kom 3 spsk marinade fra æggene i en dyb tallerken og kom den varme suppe med nudlerne oveni.
- Top ramen suppen med kylling i skiver, frisk forårsløg, svampe og det halverede æg. Drys med chili flakes og server straks.
Leave a Reply