Opskrift på æbleskiver uden kærnemælk, lavet på speltmel.
Ingredienser
- 150g fintsigtet speltmel, økologisk (bemærk på fodmap må max indtages 100g pr. portion)
- 1/4 tsk salt, groft
- 1 knsp bagepulver
- 2½ tsk rørsukker
- 2½ dl mælk, laktosefri
- 2 æg
- 50g stegemargarine, blødt
- 5g rapsolie
- 2 tsk citronsaft
- 1 knsp kardemomme
- Bagning: stegemargarine
- Bland mel, bagepulver, kardemomme, salt og rørsukker i en stor skål.
- Tilsæt æg og pisk det med en håndmixer så det ikke klumper.
- Kom til sidst margarine i små tern, rapsolie og citronsaft i dejen og pisk godt, til den er jævn.
- Varm et æbleskivejern godt op og tilsæt en lille smule smør i hvert hul. Fyld hulet helt op med æbleskivedej.
- Bag indtil kanten er fast og vend/drej med en kødnål æbleskiven en halv omgang. Bag i ca. 30 sek og vende den herefter hele vejen rundt, så den ubagte del er nederst (denne metode sikre flotte runde æbleskiver).
- Bag æbleskiven færdig, vende den hele tiden, så varmen bliver fordelt og den bliver gennembagt.
- Drys med flormelis og server dem lune med f.eks. marmelade.