We Already Have 298 Recipes.

CORI's KØKKEN
Ingen bedømmelser endnu
6 pers.
Opskrift på rigtig god traditionel æbletærte.

Ingredienser

  • 250g hvedemel
  • 200g sukker
  • ½ tsk salt
  • 2 spsk kanel, stødt
  • 130g smør
  • 3 spsk olie
  • ½ tsk vaniljesukker
  • 5 æbler (f.eks. Boskoop)
  • 1 spsk citronsaft
  • 250g fromage frais
  • 2 æg
  • 3/4 dl mælk
  • 1 æggeblomme
  • abrikosmarmelade til pensling
  • smør til formen
  • ½ l piskefløde, til flødeskum
  1. Bland mel, 1 tsk sukker, salt og 1 spsk kanel i en skål. Ælt smør og olie i, til det bliver en smuldre dej.
  2. Tilsæt 5 spsk. koldt vand og vaniljesukker og saml det hele til en blød dej. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i en time.
  3. Vask og skræl æblerne. Fjern kernehuset og skær æblerne i ringe. Dryp citronsaft på og drys resten af sukkeret over. Vend æblerne godt.
    Æbletærte
  4. Rør fromage frais sammen med de to æg og mælk. Smag til med kanel og sukker.
    Æbletærte
  5. Smør en tærteform (ca. 26 cm i diameter) med smør.
  6. Rul lidt over halvdelen af dejen ud på et melet bord og læg den i tærteformen. Fordel fromage frais-blandingen ovenpå og herefter æble ringene.
    Æbletærte
  7. Rul resten af dejen ud og skær den i strimler og lav et gitter af dejs strimlerne ovenpå tærten. Pisk æggeblommen og pensl tærten med den.
    Æbletærte før bagning
  8. Bag æbletærten i cirka 15 minutter midt i ovnen ved 230 grader, alm. ovn. Skru derefter ned til 180 grader og bag tærten i yderligere 45 minutter.
  9. Når tærten er afkølet varmes lidt abrikosmarmelade i en gryde. Pensl tærten med den varme abrikosmarmelade.
    Æbletærte
  10. Server æblekagen med frisk pisket flødeskum.

Bedøm opskift

No Comments Yet.

Leave a comment

From the kitchen of
CORI's KØKKEN
DanishEnglishGerman