We Already Have 298 Recipes.

CORI's KØKKEN
Ingen bedømmelser endnu
2 stk.
Nem opskrift på lækkert blødt og saftigt kernerugbrød.

Ingredienser

  • 50g gær
  • 8 dl vand, lunkent
  • 1 god malt øl, 33 cl
  • 2 spsk salt, groft
  • 2 spsk honning
  • 350g græskarkerner, grovhakkede
  • 100g havregryn
  • 400g solsikkekerner, grovhakkede
  • 300g fuldkornshvedemel
  • 300g rugmel
  1. Rør gæren ud i lunken vand.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser, minus melet (kernerne skal bløde op).
  3. Lad blandingen stå tildækket i 1 time. Herefter skal blandingen være lettere hævet og boble.
  4. Kom melet i blandingen og rør godt rundt.
  5. Fordel dejen i 2 rugbrødsforme og lad dem efterhæve i 30 min.
  6. Bag brødene ved 180 grader, alm. ovn i 85-90 min.
  7. Slå rugbrødene ud af formene efter 10-15 min. afkøling og kom et klæde om.

TIP!
Rugbrødene egner sig til frysning. Opbevares i tætsluttet pose.

Bedøm opskift

No Comments Yet.

Leave a comment

From the kitchen of
CORI's KØKKEN
DanishEnglishGerman