We Already Have 298 Recipes.

CORI's KØKKEN
Ingen bedømmelser endnu
1 kage
Er du vild med chokolade, så er denne dessert måske noget for dig, da den bombardere dig med chokoladesmag.

Ingredienser

  • Kage:
  • 150g margarine
  • 1 dl kakaopulver
  • 2 æg
  • 250g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk kanel, stødt
  • 3 dl hvedemel
  • 1½ dl kaffe, stærk
  • 50g hakket mørk chokolade 77%
  • Pynt/topping:
  • 1 ps mousse med chokolade smag
  • ½ ps chokolade spåner
  • revet appelsinskal
  • Appelsinsauce:
  • 4 appelsiner, pressede
  • 1 appelsin, i skiver
  • ½ citron, presset
  • 4 spsk sukker
  • 1 vaniljestang
  • ½ tsk vanilje aroma

KAGE:
Smelt smørret og vend kakao heri.
Pisk æg og sukker til en lys og luftig mase. Hæld vaniljesukker, kakaoblandingen, kaffe og mel i æggemasen og bland det godt.
Skær chokoladen i små stykker og vend dem i.
Kom bagepapir i bunden af en springform (ca. 22 cm. i diameter) og hæld dejen heri.
Bag midt i oven ved 175 grader, alm. ovn i ca. 25 min.
Lad kagen køle af på en rist, mens du laver chokolade moussen, som beskrevet på posen.
Når kagen er afkølet, pyntes den med moussen, chokoladespåner og revet appelsinskal.
Appelsinsauce

APPELSINSAUCE:
Pres appelsin og citron ned i en gryde.
Skær vaniljestangen igennem på langs og skrab kornene ud. Kom kornene og den tomme vaniljestang op i gryden.
Tilsæt sukker og vanilje aroma og lad det hele koge uden låg i ca. 20 min.
Appelsinsauce
Stil gryden i køleskabet til den er kold.
Appelsinsauce

Server kagen med vaniljeis og kold appelsinsauce.
Chokolade dessert med is og appelsinsauce

 

TIP!
Kagen er bedst efter et døgn i køleskabt, da den får en fastre konsistens.

Bedøm opskift

2 Responses

  1. Lisbeth

    Thanks for great recepies. I just wounder why you add wheat flour in the lowfodmap chocolate cake, so it says in the Danish translation.

    • CORIs KØKKEN

      Hi Lisbeth,

      This recipe is not FODMAP-friendly recipe. That’s why 🙂

Leave a comment

From the kitchen of
CORI's KØKKEN
DanishEnglishGerman