We Already Have 300 Recipes.

CORI's KØKKEN
Ingen bedømmelser endnu
4 pers.
Opskrift på corden bleu med kartoffelbåde og lun bønnesalat bestående af grønne bønner, rødbede og ristede græskarkerner, giver retten et godt sammenspil. I stedet for at lave corden bleu selv, kan du også sagtens købe dem færdiglavet.

Ingredienser

  • Kartoffelbåde:
  • 800g kartofler
  • 3 spsk olie
  • 1½ tsk salt, groft
  • 1 drys peber, kværnet, sort
  • ½ tsk paprika
  • 2 fed hvidløg
  • Bønnesalat:
  • 250g grønne bønner, frosne
  • 1 st rødbede, rå
  • 1 fed hvidløg, presset
  • ½ håndfuld græskarkerner
  • smag til med salt
  • Corden bleu:
  • 4 skiver kalvefilet (ca. 400g)
  • 4 skiver ost 29% (45plus) (ca. 80g)
  • 4 skiver kogt, røget skinke (ca. 80g)
  • 1 æggehvide
  • 50g hvedemel
  • 1 tsk salt, groft
  • peber, sort, kværnet
  • 1 æg, sammenpisket
  • 50g rasp
  • Stegning: smør/margarine

Kartoffelbåde:
Tænd ovnen på 200 grader, alm. ovn.
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde både
Kom kartoflerne i et stort fad
Tilsæt olie, presset hvidløg og krydderier. Bland det godt.
Sæt fadet midt i ovnen i ca. 1 time.

Cordon bleu:
Bank kødet ud til en tykkelse på ca. 1 cm.
På halvdelen af kødskiverne lægges en skive ost og en skive skinke, der knapt må nå ud til kanterne.
Smør herefter med æggehvide, før kødet foldes sammen og fæstnes med tandstikkere eller kødpinde.
Vend dem i mel, der er blandet med salt og peber.
Paneres derefter i sammenpisket æg og rasp.
Smørret kommes på panden. Når smørret er gyldent lægges kødet på panden. Steg i 3-4 min. på hver side.
Kødpindene fjernes, og kødet anrettes på et fad.

Bønnesalat:
Kom olien på en varm pande og tilsæt bønnerne. Lad dem stege i ca. 5 min. til de er bløde.
Skræl det øverste lag af rødbeden og skræl herefter den friske del af rødbeden ned på panden.
Tilsæt hvidløg.
Et par minutter før salaten er færdig, (smag på bønnerne) tilsættes græskarkerner og der smages til med salt.

Bedøm opskift

No Comments Yet.

Leave a comment

From the kitchen of
CORI's KØKKEN
DanishEnglishGerman