Rigtig gode og luftige (FODMAP-venlige) boller lavet på spelt. Nydes eks. til fødselsdag eller til hyggeligt samvær.
Ingredienser
- 50g gær
- ½ dl vand, lunkent
- 125g margarine, smeltet
- 1½ dl vand, koldt
- 2 æg
- 1½ tsk salt, groft
- 2 tsk sukker
- ca. 500g speltmel, fint sigtet, økologisk
- Pensling: 1 æg, sammenpisket
- Udrør gæren i det lunken vand.
- Bland det smeltede margarine og vand sammen. Hæld det i gæren.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt sammen. Dejen skal være lidt klistret.
- Stil dejen til hævning tildækket i 30 minutter.
- Slå dejen ned. Del den i 2 kugler og rul dem ud til 2 pølser. Del dem i seks lige store stykker (tolv stykker i alt) og tril dem til boller.
- Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl dem med sammenpisket æg og lad dem efterhæve 15 minutter på pladen.
- Tænd for ovnen, 225 grader, alm ovn.
- Stil bagepladen midt i den forvarmede ovn i 10-12 minutter. Bollerne er færdige når de lyder hule, når du banker dem i bunden med et par fingre.