Hurtig og nem opskrift på hjemmerørt æggesalat til brødet.
Ingredienser
- 4 æg, hårdkogte
- 50g mayonnaise
- 1 dl creme fraiche (FODMAP: laktosefri)
- 1 spsk citronsaft
- ½ tsk karry
- ½ tsk salt, groft
- ½ tsk peber, hvid, stødt
- ½ tsk gurkemeje, stødt
- 2 spsk purløg, hakket
- Sæt en lille gryde over varme med koldt vand. Når vandet koger, ligges æggene i vandet med en spiseske. Kog dem i 10 minutter. Tag gryden af varmen, stil den i vasken og lad det kolde vand løbe over æggene i cirka 1 minut.
- Rør mayonnaise, creme fraiche og citronsaft sammen til den er glat.
- Klip purløg med en saks ned i skålen og smag til med krydderier.
- Pil de hårdkogte æg og hak dem groft. Kom dem i skålen og bland det hele godt.
- Server den hjemmerørte æggesalat på et godt stykke franskbrød/rugbrød med evt. salatblad og tomat.