Dette var vores hovedret til nytårsaften 2013-14 – To forskellige grønsagssalater og gode højrebsbøffer.
Ingredienser
- 4 højrebsbøffer
- salt & peber
- 4 klatter hvidløgssmør
- Stegning: olivenolie og smør
- Broccoli-majs-tomat salat:
- 1 broccoli hoved
- 3 majskolber
- olivenolie
- timian, tørret
- salt & peber
- 5-6 tomater på stilk
- hvidløgssmør
- Squash-rødløgssalat:
- 1 st squash
- 1 lille røde løg
- olivenolie
- div krydderier
- ½ citron, saften herfra
- ½ ps edamamebønner
Broccoli-majs-tomat salat:
- Skær broccolien ud i så lange stænger som muligt.
- Kog majsene til de er møre og skær dem i 4-5 cm tykke stykker.
- Kom majsstykkerne i en pose med lidt olivenolie, tørret timian, salt og peber.
- “Ryst” posen så det hele bliver blandet godt. Lad posen hvile på køl i mindst 30 minutter.
- Kom ligeledes broccolien i en frysepose med lidt olivenolie samt lidt krydderi.
- Lad den hvilke på køl i mindst 30 minutter.
- Jeg lavede det hele om eftermiddagen og lad grøntsagerne hvile til om aftenen, hvor det hele blev tilberedt.
- Bøffen blev stegt på en grillpande i godt med smør og olivenolie til den var 53 grader i midten. Herefter fik den lov til at trække i 5 min. med en klat hvidløgssmør på toppen, mens jeg anrettede maden.
Bemærk at opskrift på salaterne er hentet og lånt med inspiration af ophavsmand klidmoster.dk