We Already Have 298 Recipes.

CORI's KØKKEN
Ingen bedømmelser endnu
4 pers.
Opskrift på indbagt laks med baby kartofler, gulerødder og reje-svampe sauce.

Ingredienser

  • Dej:
  • 200g smør
  • 200g flødeost, naturel
  • 200g hvedemel
  • ½ tsk salt, groft
  • Pensling: 1 sammenpisket æg
  • Fyld:
  • 50g margarine
  • 3-4 spsk hvedemel med top
  • mælk, skummet
  • 1 spsk olivenolie
  • 5 laksestykker
  • 100g rejer
  • 8 mell st champignon, i tynde skiver
  • 10 duske dild
  • ½ citron, saften herfra
  • 2 tsk havsalt
  • 1 drys chiliflager
  • peber, kværnet, sort
  • Tilbehør:
  • 500g baby kartofler
  • 3-4 gulerødder, i tynde stave
  • 5-6 duske dild

Dej:
Bland smør og flødeost grundigt sammen.
Tilsæt mel og salt og ælt dejen hurtigt sammen.
Stil dejen i køleskabet i en time.

Laks:
Steg laksestykkerne i olie på begge sider på en varm pande. Start med skindsiden nedad. Drys med salt og peber.
Fjern forsigtigt skindet

Fyld:
Smelt margarinen i en gryde. Kom en spsk mel i ad gangen, mens du pisker, indtil det lige slipper gryden.
Kom lidt mælk i ad gangen, mens du rører og bag saucen op, til du har opnået en tyk sauce.
Skær et af laksestykkerne i mindre stykker. Kom det i saucen.
Tilsæt champignon i skiver, rejer, saften fra citron, chili og dild.
Skru ned for varmen og lad den småsimre i 5 min. Smag til med salt og peber.
Sluk for blusset og tag saucen væk fra varmen så den kan køle af.

Fyld i dej – sådan gør du:
Tag dejen ud af køleskabet og del den i fire lige store stykker.
Kom mel på bordet og rul med en kagerulle hvert stykke dej ud til en firkant, ca. 20×20 cm.
Læg et laksestykke på den ene halvdel af dejen og kom ca. 4 spsk. sauce herover laksen.
Fold dejen; start med at folde dejen over enderne på laksen, så foldes dejen bagom laksen, mod dig selv og til sidst dejen foran, som foldes bagud – Så det bliver en aflang “pakke”. Pensl evt. med sammenpisket æg ved lukningen, for at holde fyldet inde.
Kom “laksepakkerne” på en bageplade med bagepapir og stil den midt i ovnen ved 200 grader, alm. ovn i ca. 35 min., eller indtil de er gyldenbrune.

Tilbehør:
Grub kartoflerne under koldt rindende vand.
Skræl gulerødderne, skyl dem under koldt vand og skær dem i små tynge stave.
Kog kartoflerne i letsaltet vand i ca. 10 min.
Kom hulerødderne i kartoffelvandet (sammen med kartoflerne) og kog kartofler og gulerødder i yderligere 10 min.
Opvarm den resterende sauce.

Anretning:
Anret en laksepakke på en tallerken, sammen med kartofler og gulerødder, drysset med duske af dild.
Kom den varme sauce i en sauce skål og server den ved siden af.

Indbagt laks med baby kartofler og gulerødder

Bedøm opskift

No Comments Yet.

Leave a comment

From the kitchen of
CORI's KØKKEN
DanishEnglishGerman