Opskrift på god kanelkage med kaffeglasur.
Ingredienser
- Kanelkage:
- 125g smør, smeltet
- 400g sukker
- 400g hvedemel
- 4 tsk kanel, stødt
- 2 tsk natron
- 5 dl kærnemælk
- Kaffeglasur:
- 50g smør, smeltet
- 250g flormelis
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 spsk kakaopulver
- 4 spsk stærk kaffe, varm
Kanelkage:
Smelt smøret i en lille gryde
Bland alle de tørre ingredienser sammen i en stor skål
Kom skiftevis smeltet smør og kærnemælk op i de tørre ingredienser.
Rør det hele godt sammen til en ensformet kagedej
Kom dejen i en lille smurt bradepande og bag kagen midt i ovnen ved 200 grader, alm. ovn i ca. 35-40 min.
Glasur:
Bryg stærk kaffe
Smelt smørret i en lille gryde
Når kaffen er færdigbrygget og smørret smeltet, blandes alle ingredienserne godt sammen i en skål.
Kom glasuren på kagen når den er kølet af.