Rigtig god opskrift på lækre og snaskede kanelsnegle.
Ingredienser
- Kanelsnegle:
- 50g gær
- 3 dl mælk, laktosefri
- 50g smør
- 2 spsk fiberHUSK
- 1 æg
- 1 tsk kanel, stødt
- 2 tsk kardemomme
- 2 spsk sukker
- ca. 400g speltmel, fint sigtet, økologisk
- 30-50g maizena
- Remonce:
- 180g smør, blødt
- 180g brun farin
- 3 tsk kanel, stødt
- Pensling:
- 1 æg, sammenpisket
- Pynt:
- smeltet chokolade, mørk
- Tag smørret ud af køleskabet til remoncen så det kan blive blødt.
- Mælk og smør lunes i en gryde indtil smørret er smeltet. Lad det køle af til det er fingervarm.
- Hæld det lune mælk og smør i en stor skål og smuldre gæren heri.
- Tilsæt fiberHusk og ægget og rør godt rundt.
- Kom salt, kanel, kardemomme, sukker og mel i skålen og bland det hele godt sammen.
- Tilsæt maizena lidt af gangen og ælt dejen til den er blød og glat. Den skal være lidt klistret, men ikke sætte sig fast på fingrene.
- Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
Remonce:
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål. Brug evt. en håndmixer til det er en ens formet mase.
- Kom dejen ud på en rent bord og rul den ud til en firekant med en kagerulle.
- Påsmør hele dejen med remoncen, helt ud til kanterne. Rul dejen forsigtigt sammen til en roulade og skær 22 lige store stykker.
- Kom bagepapir på en bageplade og læg kanelsneglene herpå. Klem dem lidt flade.
- Lad dem efterhæve i 20 minutter på bagepladen.
- Tænd ovnen på 200 grader, varmeluft.
- Pensl sneglene med sammenpisket æg og stil dem midt i den forvarmede ovn i 8 minutter.
- Lad kanelsneglende køle af og pynt dem evt. med smeltet mørk chokolade.
TIP!
Sneglene kan fryses ned.
Holder sig 2-3 dage i en tætlukket pose.