Nem og hurtig FODMAP-venlig ret, som både voksne og børn kan nyde.
Ingredienser
- 580g kartofler, i stykker
- 1 dl mælk, laktosefri
- 50g margarine
- salt & peber
- Tilbehør:
- 1 pk bacon i tern
- 250g oksekød, hakket
- 1 st gulerod, i tern
- 1 ds tomater, hakkede
- 1 tsk salt, groft
- 1 spsk hvidløgsolie, (Fodmap: INGEN stykker af hvidløg)
- ½ tsk friskkværnet peber, sort
- 1 tsk paprika, stødt
- 100g broccoli
- evt. purløg, klippet
- Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem til de er godt møre i usaltet vand.
- Steg bacon sprødt i en gryde.
- Tilsæt det hakkede kød i gryden med bacon og tilsæt hvidløgsolie. Brun kødet.
- Kom tern af gulerod i gryden, de hakkede tomater, samt krydderier. Lad det hele småsimre til gulerod stykkerne er møre.
- Når kartoflerne er færdigkogt, hældes vandet fra og der tilsætte margarine. Pisk kartofler og margarine sammen med en håndmixer til en ensartet mase.
- Tilsæt mælk, lidt af gangen og smag til sidst til med salt og peber.
- Kog eller damp broccolien i 2-3 minutter.
- Server det hele straks, gerne med klippet purløg.
TIP!
Retten kan også tilsættes hakket forårsløg (kun den grønne del) og serveres med revet FODMAP-venlig ost.