We Already Have 298 Recipes.

CORI's KØKKEN
5/5 (1)
6 pers.
Opskrift på laks med rodfrugtsalat og kartoffelmos, lavet på søde kartofler.

Ingredienser

  • Laks:
  • 900g laks
  • 80-90g smør
  • ca. 8 spsk brun farin
  • Rodfrugtsalat:
  • 130g pastinak, ca. 3 stk, revet
  • 175g gulerod, ca. 3 stk, revet
  • 75g persillerod, ca. 1 stk, revet
  • 2 spsk olie
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 lille bundt frisk dild, ca. 2 g
  • 1 tsk salt, groft
  • lidt peber, friskkværnet
  • Sød kartoffelmos:
  • 1350g kartofler, søde
  • 100g smør
  • 2 dl minimælk
  • 2 tsk salt, groft
  • 1½ citron, saften herfra
  • lidt peber, friskkværnet

Sød kartoffelmos:
Skæl kartoflerne og skær dem i tre lige store stykker. Kom dem i en gryde med usaltet vand og kog dem godt møre. Hæld vandet fra.
Smelt smør og mælk i en gryde, kom det i de kogte kartofler. Rør sammen med en håndmikser.
Tilsæt citronsaft og smag til med salt og peber og evt. mere citron.

Rodfrugtsalat:
Fjern det yderste lag skræl på alle rodfrugterne. Skyl dem og skræl dem herefter med en kartoffelskræller.
Kom olie, dild, citronsaft, salt og peber i en stor skål. Vend de skrællede rodfrugter godt heri.
Kog det hele i en gryde med kogende vand og kog dem i ca. 4-5 min.
Lad dem dryppe godt af i en si.

Laks:
Skær laksen i tynde skiver og fordel ligeligt på seks tallerkner.
Kom et jævnt lagt farin over laksen samt et par klumper smør.
Sæt tallerknerne i forvarmet ovn ved 225 grader, alm. ovn (over flere gange, alt efter hvor mange du har plads til), indtil smør og sukker er smeltet. Ca. 7-10 min.
Anretning og servering
Kom en håndfuld rodfrugtsalat ovenpå laksen og server sammen med kartoffelmosen og evt. et stykke groft brød.

Bedøm opskift

No Comments Yet.

Leave a comment

From the kitchen of
CORI's KØKKEN
DanishEnglishGerman