We Already Have 303 Recipes.

CORI's KØKKEN
Ingen bedømmelser endnu
1 kage
Opskrift på messy lagkage pandekage med chokolade ganache, bananer, vaniljeflødeskum og stykker af rå chokolade. Pandekage lagkagen er FODMAP-venlig.

Ingredienser

  • Chokolade ganache:
  • 1 dl piskefløde, laktosefri
  • 100 g cchokolade, mørk
  • Pandekager (10-12 stk):
  • 6 æg, hele
  • 4 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 8 spsk spektmel, fint sigtet, øko.
  • ca. 5 dl minimælk, laktosefri
  • smør til stegning
  • Vanilje flødeskum:
  • ca. 1-1½ dl fløde, laktosefri
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Ydermere:
  • ca. 3 bananer, modne
  • 100 g chokolade, mørk

Chokolade ganache

  1. Kom piskefløden i en lille kasserolle og opvarm fløden op, til den næsten når kogepunktet.
    Hak chokoladen og kom den i en skål.
  2. Hæld den varme fløde over chokoladen og rør rundt, indtil chokolade ganachen får en fin ensartet konsistens. 
  3. Stil chokolade ganachen på køl i min. 1 time. Herefter piskes den op med en el-pisker, til den bliver lækker cremet.

Pandekager

  1. Slå æggene ud i en stor skål og kom sukker og vaniljesukker i. Pisk godt med en el-pisker.
  2. Pisk lidt efter lidt mel i og herefter mælken.
  3. Stil pandekage dejen på køl i 20-30 min. Er dejen blevet for tyk, tilsættes mere mælk.
  4. Bag herefter pandekagerne på en pande i smør. De må gerne være tynde.

Vanilje flødeskum

  1. Kom piskefløde og vaniljesukker i en skål og pisk fløden stiv. Smag evt. til med yderligere vaniljesukker.
    Stil fløden på køl, indtil pandekage lagkagen skal ligges sammen.

Fyld/pynt

  1. Hak chokoladen i fine stykker.
  2. Skær bananerne i skiver.


Samling af pandekage lagkagen

  1. Kom en færdigbagt pandekage på et kagefad og smør denne med et lag chokolade ganache.
  2. Kom skiver af banan rundt i kanten, en i midten og en skive i hver side.
  3. Læg en pandekage mere ovenpå og smør den med vaniljeflødesum og drys med hakket chokolade.
  4. Smør en pandekage med chokolade ganache og kom den ovenpå, sammen med stykker af bananer, som i punkt 2.
  5. Gentag punkt 3 og 4 og fortsat så længe du har fyld nok eller som du ønsker. (jeg brugte kun 5 pandekager, men du kan sagtens gøre kagen højere).
  6. Slut pandekage lagkagen af med vaniljeflødeskum, banan skiver og hakket chokolade.
Tip!
En pandekage lagkage kan laves i uendelige udgaver, eks. med chokolade og appelsin, friske bær og is. Eller jordbær/hindbær flødeskum… alt efter hvad du bedst kan lide.

Bedøm opskift

Bedøm opskift

No Comments Yet.

Leave a comment

From the kitchen of
CORI's KØKKEN
DanishEnglishGerman