Opskrift på minirugbrød som er alletiders som en lille sund snack, eller i børnenes madpakke.
Ingredienser
- 25g gær
- 2½ dl vand, koldt
- 1 dl yoghurt naturel
- 2 spsk honning
- 300g rugmel
- 100g grahamsmel
- 100g hørfrø
- 100g sesamfrø
- 1 tsk salt, groft
- 1 sammenpisket æg til pensling
- Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt de øvrige ingredienser.
- Rør dejen igennem på en køkkenmaskine og stil herefter dejen til hævning et lunt sted i 1 time.
- Form 12 små rugbrød, eller kom dejen i små rugbrødsforme. Lad dejen efterhæve i 20 minutter.
- Tænd ovnen på 225 grader, alm. ovn.
- Pisk ægget og pensl minirugbrødene med det. Drys med sesamfrø, birkes, græskarkerner eller solsikkekerner.
- Sæt brødene midt i ovnen i cirka 25 minutter.