We Already Have 298 Recipes.

CORI's KØKKEN
Ingen bedømmelser endnu
4 pers.
Af det resterende hakkede oksekød fra dagen før, lavede jeg denne lækre moussaka, lavet med auberginer. Den består af ganske lidt oksekød da det er her samt i osten kalorierne ligger.

Ingredienser

  • 2-3 auberginer
  • 1 st røde løg
  • 3 fed hvidløg
  • ½ tsk cayennepeber
  • 1 kg tomater, friske
  • 250g hakket oksekød 4-8%
  • 1 rød chilli
  • olivenolie
  • 1 tsk kanel, stødt
  • salt & peber
  • Låg:
  • 2½ dl skyer 0,2 %
  • 3 æg
  • 1 dl parmesanost, revet
  1. Løg og hvidløg pilles og hakkes.
  2. Tomaterne skylles, skæres igennem på tværs og klemmes fri for alt frugtkød og kerner. Skæres herefter i små stykker.
  3. Frugtkødet skæres fra chilien, og den hakkes fint.
  4. Løg, hvidløg og chili svitses let. Halvdelen tages fra, og de hakkede tomater tilsættes. Lad tomatsaucen småkoge i 20 minutter.
  5. Kødet svitses i lidt olie eller i sit eget fedt. Resten af løgblandingen tilsættes sammen med salt, peber, cayennepeber, kanel og lidt saft uden kerner fra tomaterne og koger cirka 15 minutter.
  6. Auberginerne vaskes og skæres i 1 cm tykke skiver og drysses med lidt salt.
  7. Smør et ovnfastfad med lidt olie og kom aubergineskiver i bunden, som går helt op til fadets kant. Læg skiftevis aubergineskiver, kødsauce og tomatsauce.
  8. Bag moussakaen ved 175 grader, alm. ovn i 30 minutter.

 

Låg:

  1. Pisk skyer sammen med æg og ost og hæld massen over moussakaen og bag den yderligere i cirka 30 minutter, eller til låget er stivnet.

 

TIP!
Moussakaen kan holde sig i køleskabet i et til halvandet døgn og varmes op igen.

Bedøm opskift

No Comments Yet.

Leave a comment

From the kitchen of
CORI's KØKKEN
DanishEnglishGerman