Nachos er lækkert både som snack eller som en forret. Jeg kan godt lide at der er lidt “bid” i, dog uden at hele munden brænder - men er du til det lidt mere milde, undlader du blot chili flager, jalapeños og bruger en mild eller medium stærk salsa sauce.
Ingredienser
- 1 ps chili Nachos / tortilla chips (chili, cheddar, saltet kan bruges, men anbefaler chili for mere smag)
- 500g oksekød, hakket
- 1 tsk salt, groft
- ½ tsk peber, kværnet, sort
- ½-1 tsk chilli flager
- 2-3 fed hvidløg, presset
- 200g cheddar ost, revet
- ½ glas medium salsa sauce (mild, medium eller hot – alt efter hvor stærkt du ønsker det)
- 1½ dl cremefraiche / græsk yoguth
- evt. jalapeños
- Tænd oven på 200 grader, alm. ovn.
- Brun kødet i olien i en varm gryde.
- Tilsæt, salt, peber, hvidløg, chili flager og lad det stege videre i et par min.
- Læg nu først chips, så oksekød, (jalapeños) og til sidst ost ovenpå hinanden i et ildfast fad.
- Du kan også gøre dette i to lag, altså gentage trin 4.
- Sæt det i oven til osten er godt smeltet. Server straks.
- Server med kold creme fraiche / græsk yoghurt, og evt. salsa dip.