We Already Have 303 Recipes.

CORI's KØKKEN
Ingen bedømmelser endnu
8-10 pers.
Opskrift på vores nytårsdessert 2012 som bestod af en bund af mørdej, sprøjtet med marcipan i kanterne. Chokolade på bunden, efterfulgt af vaniljecreme og friske frugter. Tilbehør: vanilje cremefraiche. Kan naturligvis serveres året rundt.

Ingredienser

  • Mørdej:
  • 200g hvedemel
  • 150g smør, blødt
  • 70g flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 æg
  • Marcipanmase:
  • 400g marcipan, rå
  • 160g sukker
  • 1 æg, str. S
  • Fyld:
  • lys/mørk pålægschokolade
  • 1 ps vaniljecremepulver
  • 2 forskellige slags frugt efter eget ønske (f.eks. kiwi og fersken)
  • 200g smeltet chokolade
  • Tilbehør:
  • 3 dl cremefraiche
  • vaniljesukker

Mørdej:

Bland alle ingredienserne hurtigt sammen og stil mørdejen i køleskabet i 1½ time.


Marcipanmase:

Bland alle ingredienserne sammen og kom marcipanen i en sprøjtepose. Marcipanen må ikke være for blød.
Benyt en tylle med en stjerne, så får du et meget pænere resultat end det jeg leverede.


Samling af kagen:

  1. Rul mørdejen ud til en aflang kvadrat, ca. ½ cm tyk. Kom den på en bageplade belagt med bagepapir.
  2. Sprøjt marcipanen ud på ca. 3 cm af mørdejens kant (på den lange led) og ud på bagepapiret.
  3. Stil bagepladen i en forvarmet ovn ved 200 grader, alm. ovn i ca. 10-12 min. eller indtil mørdejen er let gylden.
  4. Så snart du har taget mørdejen ud af ovnen, ligger du stykker af pålægschokolade på mørdejen, så det smelter. Sørg for at lukke helt af med chokolade hen til marcipankanten. Læg gerne dobbeltlag.
  5. Når chokoladen er kold og helt stivnet, smørres et lag vaniljecreme ovenpå chokoladen og der pyntes med skiver af frisk AFDRYPPET frugt.
  6. Slut af med at sprøjte smeltet chokolade på marcipanens kant.
  7. Server med cremefraiche som er smagt til med vaniljesukker.

Nytårsdessert 2012

TIP!
Du kan forberede noget af denne dessert dagen før, således du kun på dagen skal smøre kagen med vanilje creme og pynte med friske frugter. Skal opbevares på køl.

Bedøm opskift

No Comments Yet.

Leave a comment

From the kitchen of
CORI's KØKKEN
DanishEnglishGerman