We Already Have 303 Recipes.

CORI's KØKKEN
Ingen bedømmelser endnu
4 pers.
Opskrift på oksecuvette ud fra en vægt på 1,834 kg, som er rød indeni.

Ingredienser

  • 1,834 kg oksecuvette
  • salt & peber
  • 4-5 fed hvidløg, presset
  • olie til stegning
  • vand
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg, knuste
  • Bønnesalat:
  • 3 spsk olivenolie
  • 400g grønne bønner, Haricots Verts
  • 1-2 tsk salt, groft
  • 4 fed hvidløg, presset
  • Grovfritter:
  • 5 st bagekartofler
  • 1 l olie (jeg brugte solsikke olie)
  • salt, groft

Cuvette:
Rids cuvetten og gnid den godt ind i salt, peber og hvidløg.
Brun den i olie på en pande ved høj varme i 5 min. på hver side (start med skindsiden nedad)
Kom cuvetten i et ovnfast fad. Hæld lidt vand ved samt et groft hakket løg og hvidløg
Stil fadet midt i en forvarmet ovn ved 150 grader, alm. ovn. og lad den stege færdig i ca. 55 min.
Læg stegen på et skærebræt og lad den hvile under løst stanniol i 15-20 min.

Bønnesalat:
Kom de frosne bønner på en kold pande med olie ved lav varme i ca. 15 min. (vend dem jævnligt)
Tilsæt salt og hvidløg og lad dem stege videre ved jævn varme i ca. 20 min.

Grovfritter:
Skæl kartoflerne og skær dem ud i tykke stave. Kom dem på et rent og tørt klæde og dup dem.
Sæt et stor gryde over med olien ved høj varme, til det koger.
Tilsæt kartoffelstavende i olien over 3 gange. (de skal være gule) Lad dem dryppe af på et fedt absorberende klæde.
Kom dem i et fad, drys med groft salt og vend dem. Sæt dem i ovnen ved svag varme, mens cuvetten hviler.

Bearnaisesauce:
Kom mælken i en lille gryde og varm den op. Tilsæt pulveret og lad saucen koge op.
Skru ned for varmen og lad den stå lun indtil servering (rør jævnligt så den ikke brænder på).

 

TIP!
Den resterende cuvettesteg som er tilovers, kan sagtens skæres ud i tynde skiver og benyttes til f.eks. pålæg.

Bedøm opskift

No Comments Yet.

Leave a comment

From the kitchen of
CORI's KØKKEN
DanishEnglishGerman