We Already Have 303 Recipes.

CORI's KØKKEN
4/5 (1)
ca. 8 stk / 4-6 pers
Opskriften her har jeg fået inspiration til fra en kongres messe jeg var på, da jeg var omkring 17 år, hvor de på en stand lavede pirogger i mini-størrelse som en snack. De smarte så godt. Da jeg kom hjem, måtte jeg bare prøve at lave pirogger med fyld, men da jeg ikke kendte opskriften, har jeg lavet min egen. Det har naturligvis taget en del forsøg til at finde frem til de ingredienser, som jeg syntes giver den bedste smag. Du kan sagtens tilføje de grønsager du ønsker i fyldet.

Ingredienser

  • Dej:
  • 200g smør
  • 200g flødeost, neutral
  • 200g mel, hvede
  • ½ tsk salt, groft
  • Fyld:
  • 500g oksekød, hakket
  • 1 løg, fintskåret
  • 4-5 fed hvidløg, presset
  • 2 spsk majsolie
  • 200g majs
  • ½-1 chili, finthakket, uden kerner
  • parmesanost, revet
  • 1 tsk salt, groft
  • 1 strøg peber, kværnet, sort
  • Salat:
  • 1 lille iceberg salathoved
  • ½ agurk
  • 200g majs
  • soltørrede tomater i tern
  • syltede hvidløg
  • feta ost, i tern
  • Dressing:
  • 2 dl græsk yoghurt
  • 5 fed hvidløg, presset
  • salt & peber

Dej:
Bland smør og flødeost grundigt sammen.
Tilsæt mel og salt og ælt dejen hurtigt sammen.
Stil dejen i køleskabet i en time.

Fyld:
Brun kød, løg og hvidløg sammen i olien.
Tilsæt hakket frisk chili, majs og smag til med salt og peber.
Rul dejen ud på et melet bord. Skær cirkler ud i ca. 20 cm. i diameter.
Læg fyldet på hver pirog og tilsæt et jævnt lagt revet parmesanost.
Fold dejen over fyldet. Tryk kanterne med en melet gaffel.
Læg piroggerne på en plade med bagepapir. Pensl med æggeblomme pisket med lidt vand.
Bag piroggerne midt i en 225 grader varm ovn, i 15-20 min. eller til de er gyldenbrune.

TIP!
Piroggerne kan fryses og genopvarmes i mikroovn.

Bedøm opskift

No Comments Yet.

Leave a comment

From the kitchen of
CORI's KØKKEN
DanishEnglishGerman